Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń wieprzowa z papryką*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59749" data-attributes="member: 49"><p><strong>Pieczeń wieprzowa z papryką </strong> </p><p></p><p>1,2 kg wieprzowiny na pieczeń </p><p>1/2 szklanki oliwy </p><p>5 strąków papryki</p><p>250 g ryżu </p><p>papryka mielona </p><p>duża szczyptszafranu lub curry </p><p>sól. pieprz 4 łyżki oliwy wymieszać z solą, pieprzem, łyżką mielonej papryki i odrobiną szafranu. </p><p></p><p>Umyte i osuszone mięso natrzeć przygotowaną oliwą, ułożyć na ruszcie. Pod rusztem umieścić brytfankę. Piec 75 min, od czasu do czasu smarując pieczeń oliwą. Ryż ugotować na sypko, wymieszać z łyżeczką mielonej papryki i odrobiną szafranu. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki i posmarować oliwą, a następnie napełnić przygotowanym ryżem. Umieścić w brytfance pod mięsem, na 30 min przed zakończeniem pieczenia. Gotową pieczeń ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć faszerowaną papryką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59749, member: 49"] [B]Pieczeń wieprzowa z papryką [/B] 1,2 kg wieprzowiny na pieczeń 1/2 szklanki oliwy 5 strąków papryki 250 g ryżu papryka mielona duża szczyptszafranu lub curry sól. pieprz 4 łyżki oliwy wymieszać z solą, pieprzem, łyżką mielonej papryki i odrobiną szafranu. Umyte i osuszone mięso natrzeć przygotowaną oliwą, ułożyć na ruszcie. Pod rusztem umieścić brytfankę. Piec 75 min, od czasu do czasu smarując pieczeń oliwą. Ryż ugotować na sypko, wymieszać z łyżeczką mielonej papryki i odrobiną szafranu. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki i posmarować oliwą, a następnie napełnić przygotowanym ryżem. Umieścić w brytfance pod mięsem, na 30 min przed zakończeniem pieczenia. Gotową pieczeń ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć faszerowaną papryką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń wieprzowa z papryką*
Top
Bottom