Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń wieprzowa z włoską kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 848345" data-attributes="member: 10042"><p>1,2 kg łopatki z kością (najlepiej ze skórą)</p><p>2,5 dag suszonych prawdziwków</p><p>8 knedli lub innych klusek</p><p>20 dag cebuli</p><p>1 główka włoskiej kapusty</p><p>4 łyżki śmietany kremówki</p><p>2 listki laurowe</p><p>&#189; łyżeczki kminku</p><p>1 łyżeczka masła lub margaryny</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>1 łyżka mąki</p><p>grubo mielony pieprz</p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć, skórę nadkroić w kratkę. Natrzeć solą i pieprzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 1,5 godz.</p><p>Prawdziwki namoczyć. Cebule obrać i pokroić na cząstki. Cebule i listki laurowe ułożyć na blasze ok. 30 minut przed końcem pieczenia. Rozprowadzić wodą.</p><p>Kluski wykonać wg przepisu na opakowaniu. </p><p>Kapustę umyć, pokroić na cząstki. Poddusić ją w niewielkiej ilości osolonej wody, dodając tłuszcz i kminek.</p><p>Na sos: wodą z grzybów rozprowadzić wywar powstały podczas pieczenia, przelać go przez sito do garnka, dodać grzyby i zagotować. Mąkę rozprowadzić śmietaną, zagęścić nią sos i zagotować. Pieczeń, kluski i jarzynę ułożyć na półmisku.</p><p></p><p>[ATTACH=full]40880[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 848345, member: 10042"] 1,2 kg łopatki z kością (najlepiej ze skórą) 2,5 dag suszonych prawdziwków 8 knedli lub innych klusek 20 dag cebuli 1 główka włoskiej kapusty 4 łyżki śmietany kremówki 2 listki laurowe ½ łyżeczki kminku 1 łyżeczka masła lub margaryny sól pieprz 1 łyżka mąki grubo mielony pieprz Mięso umyć, osuszyć, skórę nadkroić w kratkę. Natrzeć solą i pieprzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 1,5 godz. Prawdziwki namoczyć. Cebule obrać i pokroić na cząstki. Cebule i listki laurowe ułożyć na blasze ok. 30 minut przed końcem pieczenia. Rozprowadzić wodą. Kluski wykonać wg przepisu na opakowaniu. Kapustę umyć, pokroić na cząstki. Poddusić ją w niewielkiej ilości osolonej wody, dodając tłuszcz i kminek. Na sos: wodą z grzybów rozprowadzić wywar powstały podczas pieczenia, przelać go przez sito do garnka, dodać grzyby i zagotować. Mąkę rozprowadzić śmietaną, zagęścić nią sos i zagotować. Pieczeń, kluski i jarzynę ułożyć na półmisku. [ATTACH=full]40880[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń wieprzowa z włoską kapustą
Top
Bottom