Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń z mięsa wieprzowego z koprem włoskim
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1614847" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pieczeń z mięsa wieprzowego z koprem włoskim</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95516[/ATTACH]</p><p></p><p>1,2 kg mięsa wieprzowego na pieczeń</p><p></p><p><em>Marynata:</em></p><p>łyżeczka kardamonu, kolendry i pieprzu</p><p>375 ml wina deserowego</p><p></p><p>2 bulwy kopru włoskiego</p><p>250 g szarlotek</p><p>Sól i pieprz</p><p>50 ml oliwy</p><p>Pęczek koperku</p><p></p><p>1.Miąso marynujemy i na 24 godziny odstawiamy do lodówki.</p><p>2.Fenkuła kroimy na ćwiartki a następnie na 5 mm paski. Cebulki kroimy w półkrążki.</p><p>3.Na rozgrzanym tłuszczu mocno obsmażamy mięso, które obficie zostało osolone i popieprzone.</p><p>4.Wszystko przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wlewamy pozostałą zalewę. Dodajemy po boku koper włoski. Pieczemy w temp 180 stopni ( z nawiewem) przez 90 minut.</p><p>5.Po upieczeniu mięso wyjmujemy i pozostawiamy 5 minut następnie kroimy w plastry. Warzywa wyciągamy z płynu , posypujemy posiekanym koperkiem i układamy koło plastrów mięsa. A sam sos jeżeli potrzemy przecedzamy i zgęszczamy.</p><p></p><p>Ps 1. Wskazane jest podać z pieczonymi połówkami ziemniaków obficie posypanymi tymiankiem.</p><p>Ps 2. Przepis jest na 4-6 osób gdzie na porcję wraz z ziemniakami przypada 741 kcal</p><p>Ps 3. Przepis pochodzi z czasopisma LandGenuss 2014/01</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1614847, member: 140"] [SIZE=14][B]Pieczeń z mięsa wieprzowego z koprem włoskim[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95516[/ATTACH] 1,2 kg mięsa wieprzowego na pieczeń [I]Marynata:[/I] łyżeczka kardamonu, kolendry i pieprzu 375 ml wina deserowego 2 bulwy kopru włoskiego 250 g szarlotek Sól i pieprz 50 ml oliwy Pęczek koperku 1.Miąso marynujemy i na 24 godziny odstawiamy do lodówki. 2.Fenkuła kroimy na ćwiartki a następnie na 5 mm paski. Cebulki kroimy w półkrążki. 3.Na rozgrzanym tłuszczu mocno obsmażamy mięso, które obficie zostało osolone i popieprzone. 4.Wszystko przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wlewamy pozostałą zalewę. Dodajemy po boku koper włoski. Pieczemy w temp 180 stopni ( z nawiewem) przez 90 minut. 5.Po upieczeniu mięso wyjmujemy i pozostawiamy 5 minut następnie kroimy w plastry. Warzywa wyciągamy z płynu , posypujemy posiekanym koperkiem i układamy koło plastrów mięsa. A sam sos jeżeli potrzemy przecedzamy i zgęszczamy. Ps 1. Wskazane jest podać z pieczonymi połówkami ziemniaków obficie posypanymi tymiankiem. Ps 2. Przepis jest na 4-6 osób gdzie na porcję wraz z ziemniakami przypada 741 kcal Ps 3. Przepis pochodzi z czasopisma LandGenuss 2014/01 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń z mięsa wieprzowego z koprem włoskim
Top
Bottom