Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona karkówka w sosie pieczarkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1289973" data-attributes="member: 2721"><p>Źródło: Tina Koch&Back-Ideen, Mai 2012</p><p></p><p>[ATTACH=full]73212[/ATTACH]</p><p></p><p>4 kotlety z karkówki</p><p>2 duże cebule</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>250 g pieczarek</p><p>100-200 ml gęstej kwaśnej śmietany</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p>ew. szczypta mielonej gałki muszkatołowej</p><p></p><p></p><p>Karkówkę zrumienić na patelni z obu stron. Nie chodzi tu o to, by w środku nie była surowa, lecz o to, by wierzch się zezłocił. Ułożyć mięso płasko w naczyniu do zapiekania tak, by kawałki na siebie nie zachodziły.</p><p></p><p>Na tym samym oleju podsmażyć obraną i posiekaną cebulę wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami i ząbkiem czosnku. Kiedy będą złote, wlać śmietanę, wymieszać i chwilę dusić. Dodać słodką paprykę, doprawić solą, pieprzem i ew. gałką.</p><p>Sos pieczarkowy ułożyć na mięsie.</p><p>Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. przez ok. 40 min.</p><p></p><p>[ATTACH=full]73213[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1289973, member: 2721"] Źródło: Tina Koch&Back-Ideen, Mai 2012 [ATTACH=full]73212[/ATTACH] 4 kotlety z karkówki 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 250 g pieczarek 100-200 ml gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i czarny pieprz do smaku ew. szczypta mielonej gałki muszkatołowej Karkówkę zrumienić na patelni z obu stron. Nie chodzi tu o to, by w środku nie była surowa, lecz o to, by wierzch się zezłocił. Ułożyć mięso płasko w naczyniu do zapiekania tak, by kawałki na siebie nie zachodziły. Na tym samym oleju podsmażyć obraną i posiekaną cebulę wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami i ząbkiem czosnku. Kiedy będą złote, wlać śmietanę, wymieszać i chwilę dusić. Dodać słodką paprykę, doprawić solą, pieprzem i ew. gałką. Sos pieczarkowy ułożyć na mięsie. Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. przez ok. 40 min. [ATTACH=full]73213[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona karkówka w sosie pieczarkowym*
Top
Bottom