Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona karkówka z ziemniakami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 770200" data-attributes="member: 5092"><p>Sprawdziła się u nas już kilka razy. Bardzo polecam to danie , jest pyszne, apetycznie wygląda i przygotowanie go można rozłożyć w czasie i zrobić wtedy, kiedy mamy czas i ochotę. Ja najczęściej przygotowuję karkówkę wieczorem jeśli ma być na obiad następnego dnia i trzymam w lodówce. Ziemniaki zawsze juz teraz piekę na tej samej blasze co mięso, oszczędność zmywania i ziemniaki lepsze. A teraz przepis, był podany w pisemku &quot;Przyslij przepis&quot; z pażdziernika.</p><p></p><p><strong>Pieczona karkówka z ziemniakami</strong></p><p></p><p>5 plastrów karkówki po 100 g każdy</p><p>5 plastrów żółtego sera</p><p>5 łyżeczek majonezu</p><p>3 duże cebule pokrojone w piorka</p><p>przyprawa do karkowki</p><p>3 łyżki oleju do smarowania blachy</p><p>1 kg ziemniakow</p><p>przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano,słodka czerwona papryka</p><p></p><p>Mięso rozbić , posypać przyprawą do karkówki odstawić na godzinę do lodówki. </p><p>Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i wykładamy kotlety. <em>(Ja nigdy nie używałam do tego papieru, karkowka na posmarowaną blachę i tyle)</em> </p><p>Smarujemy majonezem i posypujemy połową cebuli. </p><p>Na kotlety układamy ser, zapiec 40 minut.</p><p>Obrane i pokrojone w dość grube plastry ziemniaki <em>( u mnie pokrojone w ćwiartki)</em> wyłożyć na blasze posmarowanej 2 łyżkami oleju <em> (u mnie obok mięsa)</em> </p><p>Przyprawić, obłożyć pozostałą cebulą. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut.Można piec razem z karkowką. Podawać z dowolną surówką. Bardzo polecam tę potrawę.</p><p></p><p>[ATTACH=full]34709[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 770200, member: 5092"] Sprawdziła się u nas już kilka razy. Bardzo polecam to danie , jest pyszne, apetycznie wygląda i przygotowanie go można rozłożyć w czasie i zrobić wtedy, kiedy mamy czas i ochotę. Ja najczęściej przygotowuję karkówkę wieczorem jeśli ma być na obiad następnego dnia i trzymam w lodówce. Ziemniaki zawsze juz teraz piekę na tej samej blasze co mięso, oszczędność zmywania i ziemniaki lepsze. A teraz przepis, był podany w pisemku "Przyslij przepis" z pażdziernika. [B]Pieczona karkówka z ziemniakami[/B] 5 plastrów karkówki po 100 g każdy 5 plastrów żółtego sera 5 łyżeczek majonezu 3 duże cebule pokrojone w piorka przyprawa do karkowki 3 łyżki oleju do smarowania blachy 1 kg ziemniakow przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano,słodka czerwona papryka Mięso rozbić , posypać przyprawą do karkówki odstawić na godzinę do lodówki. Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i wykładamy kotlety. [I](Ja nigdy nie używałam do tego papieru, karkowka na posmarowaną blachę i tyle)[/I] Smarujemy majonezem i posypujemy połową cebuli. Na kotlety układamy ser, zapiec 40 minut. Obrane i pokrojone w dość grube plastry ziemniaki [I]( u mnie pokrojone w ćwiartki)[/I] wyłożyć na blasze posmarowanej 2 łyżkami oleju [I] (u mnie obok mięsa)[/I] Przyprawić, obłożyć pozostałą cebulą. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut.Można piec razem z karkowką. Podawać z dowolną surówką. Bardzo polecam tę potrawę. [ATTACH=full]34709[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona karkówka z ziemniakami*
Top
Bottom