Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona karkówka z ziemniakami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 854012" data-attributes="member: 5092"><p>Przepraszam, nie napisałam tego ale ziemniaki nie są gotowane przed pieczeniem tylko surowe. Ja je kroję w takie ósemki albo w grubsze plastry, dodaje cebulę, sól, zioła, polewam olejem i mieszam. Teraz to robię zanim wyjmę mięso z lodówki i potem odstawiam a biorę się za mięso. Początkowo dokładałam je po pewnym czasie i było ok ale ostatnio mam jakies takie ziemniaki które chyba wymagają więcej czasu w piekarniku więc kłade je na blachę razem z mięsem i razem piekę. </p><p>Mój piekarnik ma niestety różne fanaberie i czasem w trakcie pieczenia przykrywam mięso papierem bo ser zaczyna być zbyt spieczony a mięso jeszcze twarde, a innym razem jest w porządku i papier nie jest potrzebny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 854012, member: 5092"] Przepraszam, nie napisałam tego ale ziemniaki nie są gotowane przed pieczeniem tylko surowe. Ja je kroję w takie ósemki albo w grubsze plastry, dodaje cebulę, sól, zioła, polewam olejem i mieszam. Teraz to robię zanim wyjmę mięso z lodówki i potem odstawiam a biorę się za mięso. Początkowo dokładałam je po pewnym czasie i było ok ale ostatnio mam jakies takie ziemniaki które chyba wymagają więcej czasu w piekarniku więc kłade je na blachę razem z mięsem i razem piekę. Mój piekarnik ma niestety różne fanaberie i czasem w trakcie pieczenia przykrywam mięso papierem bo ser zaczyna być zbyt spieczony a mięso jeszcze twarde, a innym razem jest w porządku i papier nie jest potrzebny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona karkówka z ziemniakami*
Top
Bottom