Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pieczona papryka na dwa sposoby
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1447237" data-attributes="member: 13254"><p>[ATTACH=full]83776[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>I sposób (na zdjęciu po prawej)</strong></p><p></p><p>4 czerwone papryki</p><p>2-3 łyżki oleju arganowego lub oliwy (u mnie oliwa)</p><p>sól</p><p>skórka z jednej kiszonej cytryny, drobno pokrojona</p><p>2 łyżki kaparów</p><p></p><p>Papryki opiec (piekę całe pod górną grzałką w 200-220 stopniach, co kilka minut przekręcam, żeby skórka poczerniała z każdej strony). Jak ostygną usunąć pestki i skórkę, a następnie pokroić w paski grubości około 1,5 cm. Polać oliwą, odrobinę posolić, przybrać kiszonymi cytrynami i kaparami.</p><p></p><p><strong>II sposób (na zdjęciu po lewej)</strong></p><p><strong></strong></p><p>4 czerwone papryki</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>1 łyżka syropu z granatów</p><p>sól</p><p></p><p>Upieczoną, oczyszczoną i pokrojoną jak wyżej paprykę polać sosem z pozostałych składników i odrobinę posolić. (Jak sos jest zbyt słodki, można dodać trochę soku z cytryny).</p><p></p><p></p><p>Obie wersje są przepyszne. Jadłam te papryki jako dodatek <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36768" target="_blank">sałatki z kaszy jaglanej</a>, do grillowanego halloumi, do kanapek i samodzielnie.</p><p></p><p>Przepisy pochodzą z książki Claudii Roden &quot;Tamarind & Saffron&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1447237, member: 13254"] [ATTACH=full]83776[/ATTACH] [B]I sposób (na zdjęciu po prawej)[/B] 4 czerwone papryki 2-3 łyżki oleju arganowego lub oliwy (u mnie oliwa) sól skórka z jednej kiszonej cytryny, drobno pokrojona 2 łyżki kaparów Papryki opiec (piekę całe pod górną grzałką w 200-220 stopniach, co kilka minut przekręcam, żeby skórka poczerniała z każdej strony). Jak ostygną usunąć pestki i skórkę, a następnie pokroić w paski grubości około 1,5 cm. Polać oliwą, odrobinę posolić, przybrać kiszonymi cytrynami i kaparami. [B]II sposób (na zdjęciu po lewej) [/B] 4 czerwone papryki 2 łyżki oliwy 1 łyżka syropu z granatów sól Upieczoną, oczyszczoną i pokrojoną jak wyżej paprykę polać sosem z pozostałych składników i odrobinę posolić. (Jak sos jest zbyt słodki, można dodać trochę soku z cytryny). Obie wersje są przepyszne. Jadłam te papryki jako dodatek [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36768"]sałatki z kaszy jaglanej[/URL], do grillowanego halloumi, do kanapek i samodzielnie. Przepisy pochodzą z książki Claudii Roden "Tamarind & Saffron" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pieczona papryka na dwa sposoby
Bottom