Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pieczona papryka po turecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1402041" data-attributes="member: 2721"><p>To jedno z tych dań, które śmiało można nazwać 'Pochwałą Prostoty&quot;. To niesamowite, jak wspaniały smak można uzyskać dzięki kilku prostym składnikom.W ten sposób przygotowana papryka może być podana jako przystawka, sałatka bądź lekkie śniadanie czy kolacja. Zaletą jest fakt, że robi się ją dość szybko, oraz to, że można ją przygotować z wyprzedzeniem. To sposób, by zwykła papryka stała się naprawdę niezwykła. Bardzo polecam! Przepis z bloga <a href="http://turcjaodkuchni.blogspot.com/2013/01/zapiekana-papryka-przepyszna-turecka.html" target="_blank">Turcja od kuchni.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]80613[/ATTACH]</p><p></p><p>czerwona papryka - dowolna ilość, mogą być 2, może być więcej</p><p>ser typu feta</p><p></p><p>dressing:</p><p>3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek</p><p>2 łyżki octu winnego</p><p>ząbek czosnku</p><p>natka pietruszki</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 st. C, aż skórka zrobi się w większości czarna. </p><p></p><p>Przekładamy paprykę do foliowej torebki, torebkę zakręcamy, pozawalamy papryce przestygnąć. Dzięki temu paprykę da się łątwo obrać. Kiedy papryka przestygnie, zdejmujemy skórkę i kroimy paprykę w dowolnej wielkości kawałki.</p><p></p><p>Mieszamy olej (oliwę) z octem, dodajemy przeciśnięty czosnek i łyżkę posiekanej natki pietruszki. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dressingiem skrapiamy paprykę. Można jeść od razu lub odstawić, by smaki dokładnie się połaczyły.</p><p></p><p>Ja posypałam dodatkowo serem feta, który wspaniale się komponuje smakowo z pieczoną papryką. </p><p>Podajemy ze świeżym pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1402041, member: 2721"] To jedno z tych dań, które śmiało można nazwać 'Pochwałą Prostoty". To niesamowite, jak wspaniały smak można uzyskać dzięki kilku prostym składnikom.W ten sposób przygotowana papryka może być podana jako przystawka, sałatka bądź lekkie śniadanie czy kolacja. Zaletą jest fakt, że robi się ją dość szybko, oraz to, że można ją przygotować z wyprzedzeniem. To sposób, by zwykła papryka stała się naprawdę niezwykła. Bardzo polecam! Przepis z bloga [URL="http://turcjaodkuchni.blogspot.com/2013/01/zapiekana-papryka-przepyszna-turecka.html"]Turcja od kuchni.[/URL] [ATTACH=full]80613[/ATTACH] czerwona papryka - dowolna ilość, mogą być 2, może być więcej ser typu feta dressing: 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego ząbek czosnku natka pietruszki sól i czarny pieprz do smaku Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 st. C, aż skórka zrobi się w większości czarna. Przekładamy paprykę do foliowej torebki, torebkę zakręcamy, pozawalamy papryce przestygnąć. Dzięki temu paprykę da się łątwo obrać. Kiedy papryka przestygnie, zdejmujemy skórkę i kroimy paprykę w dowolnej wielkości kawałki. Mieszamy olej (oliwę) z octem, dodajemy przeciśnięty czosnek i łyżkę posiekanej natki pietruszki. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dressingiem skrapiamy paprykę. Można jeść od razu lub odstawić, by smaki dokładnie się połaczyły. Ja posypałam dodatkowo serem feta, który wspaniale się komponuje smakowo z pieczoną papryką. Podajemy ze świeżym pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pieczona papryka po turecku
Top
Bottom