Pieczona papryka z fetą i migdałami

Wrz 13, 2004
2,992
0
0
Pieczona papryka z fetą i migdałami wg Nigelli

papryka1re2.jpg


Składniki:
  • 4 żółte papryki
  • 4 czerwone papryki
  • 100g fety
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 75g migdałów
  • 2 łyżki posiekanej natki
Podgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Papryki przekrajamy na pół, wydrążamy nasienie. Kładziemy na papier do pieczenia na najwyższym poziomie, najlepiej nastawiając tylko góną grzałkę. Kiedy skóra zrobi się czarna i pojawią się na niej pęcherzyki, paprykę wyciągamy i wrzucamy do woreczka, zawiązujemy go i zostawiamy na 5-10 minut. Następnie ściągamy skórkę z papryki i tniemy ją (paprykę) na szerokie paski i układamy na dużym talerzu. Posypujemy serem feta i wyciskamy sok z cytryny, a następnie skrapiamy oliwą. Na koniec posypujemy migdałami i pietruszką.

Smaczego!

paprykael1.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy