Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pieczona papryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Miłka" data-source="post: 360045" data-attributes="member: 1529"><p>Przepis pochodzi z gazety NAJ (może kogoś zainteresuje)</p><p>1i1/2kg czerwonej papryki</p><p>5 ząbków czosnku</p><p>2 cytryny</p><p>600ml oliwy </p><p>6 ziaren pieprzu</p><p>łyżka soli</p><p>Paprykę umyć ,piec 20 minut w temp.180 st.C,aż skórka sczernieje.Gorące strąki włożyć do foliowej torby, szczelnie zamknąć.Gdy wystygną,obrać ze skórki,przekroić wzdłuż, usunąć nasionka i błonki.Czosnek obrać,zmiażdżyć.Z cytryn zetrzać skórkę i wycisnąć sok .Sól wsypać do soku ,mieszać tak długo,aż się rozpuśći.Dodać skórkę i czosnek,wymieszać.Paprykę zalać cytrynową marynatą,odstawić na 24 godziny.Paprykę osączyć, włożyć do wyparzonych słoików.Rasztę marynaty przecedzić,dodać zmiażdżone ziarna pieprzu. Wymieszać,podgrzać do 80 st.C. Gorącą marynatą zalać paprykę, szczelnie pozamykać słoiki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Miłka, post: 360045, member: 1529"] Przepis pochodzi z gazety NAJ (może kogoś zainteresuje) 1i1/2kg czerwonej papryki 5 ząbków czosnku 2 cytryny 600ml oliwy 6 ziaren pieprzu łyżka soli Paprykę umyć ,piec 20 minut w temp.180 st.C,aż skórka sczernieje.Gorące strąki włożyć do foliowej torby, szczelnie zamknąć.Gdy wystygną,obrać ze skórki,przekroić wzdłuż, usunąć nasionka i błonki.Czosnek obrać,zmiażdżyć.Z cytryn zetrzać skórkę i wycisnąć sok .Sól wsypać do soku ,mieszać tak długo,aż się rozpuśći.Dodać skórkę i czosnek,wymieszać.Paprykę zalać cytrynową marynatą,odstawić na 24 godziny.Paprykę osączyć, włożyć do wyparzonych słoików.Rasztę marynaty przecedzić,dodać zmiażdżone ziarna pieprzu. Wymieszać,podgrzać do 80 st.C. Gorącą marynatą zalać paprykę, szczelnie pozamykać słoiki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pieczona papryka
Top
Bottom