Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona pierś z indyka "świąteczna"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 42662" data-attributes="member: 29"><p>Potrzebujemy:</p><p>1 pierś z indyka</p><p>2 kg winnych jabłek</p><p>laskę cynamonu</p><p>całą gałkę muszkatołową (ścieramy na świeżo ok 1/2)</p><p>ziarna kolendry</p><p>szczyptę kardamonu</p><p>suszony imbir</p><p>całe gożdziki</p><p>czerwone wino</p><p>sól </p><p>pieprz biały</p><p>szczypta cukru</p><p></p><p>Przyprawy (oprócz cukru) tłuczemy w moździerzu na jednolity proszek, mieszamy z winem i nacieramy tym piers indyka. Odstawiamy na dobę.</p><p>Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia, wlewamy płyn i wsypujemy jabłka bez pestek pokrojone w ćwiartki. Nie dziurawimy rekawa!!!</p><p>Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy ok. 2 godzin.</p><p>następnie wyjmujemy mięso, a upieczone jabłka i to co sie wytopiło z indyka miksujemy i doprawiamy cukrem.</p><p>Podajemy z kartoflami i może być do tego żurawina.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 42662, member: 29"] Potrzebujemy: 1 pierś z indyka 2 kg winnych jabłek laskę cynamonu całą gałkę muszkatołową (ścieramy na świeżo ok 1/2) ziarna kolendry szczyptę kardamonu suszony imbir całe gożdziki czerwone wino sól pieprz biały szczypta cukru Przyprawy (oprócz cukru) tłuczemy w moździerzu na jednolity proszek, mieszamy z winem i nacieramy tym piers indyka. Odstawiamy na dobę. Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia, wlewamy płyn i wsypujemy jabłka bez pestek pokrojone w ćwiartki. Nie dziurawimy rekawa!!! Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy ok. 2 godzin. następnie wyjmujemy mięso, a upieczone jabłka i to co sie wytopiło z indyka miksujemy i doprawiamy cukrem. Podajemy z kartoflami i może być do tego żurawina. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona pierś z indyka "świąteczna"
Top
Bottom