Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczona ryba z wyspy Spetse*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1286777" data-attributes="member: 422"><p>Przepis pochodzi z książki 'Smaki świata - Grecja'</p><p></p><p>4 filety rybne, na przykład dorsz</p><p>oliwa z oliwek</p><p>1 drobno posiekana cebula</p><p>2 drobno posiekane ząbki czosnku</p><p>100 ml wytrawnego białego wina</p><p>400 g krojonych pomidorów z puszki</p><p>szczypta cukru</p><p>2 łyżki stołowe posiekanej zielonej pietruszki</p><p>sok z cytryną</p><p>55 g grubej bułki tartej</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p></p><p>- rybę skropić sokiem z cytryny i obsypać solą i pieprzem</p><p>- oliwę rozgrzać na patelni, podsmażyć czosnek i cebulę przez chwilę</p><p>- wlać wino, dodać pomidory, cukier i pietruszkę, doprawić do smaku</p><p>- doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około pół godziny, aż sos zgęstnieje</p><p>- obłożyć rybę sosem, wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 minut</p><p>- rybę posypać bułką tartą, podwyższyć temperaturę piekarnika do 220 stopni i piec jeszcze 15 minut.</p><p></p><p>Ponieważ jestem na MM, zrezygnowałam z bułki tartej, dlatego na zdjęciach tego n ie ma. Zamiast fileta była tuszka pstrąga.</p><p></p><p>[ATTACH=full]73028[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]73029[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1286777, member: 422"] Przepis pochodzi z książki 'Smaki świata - Grecja' 4 filety rybne, na przykład dorsz oliwa z oliwek 1 drobno posiekana cebula 2 drobno posiekane ząbki czosnku 100 ml wytrawnego białego wina 400 g krojonych pomidorów z puszki szczypta cukru 2 łyżki stołowe posiekanej zielonej pietruszki sok z cytryną 55 g grubej bułki tartej sól i pieprz - rybę skropić sokiem z cytryny i obsypać solą i pieprzem - oliwę rozgrzać na patelni, podsmażyć czosnek i cebulę przez chwilę - wlać wino, dodać pomidory, cukier i pietruszkę, doprawić do smaku - doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około pół godziny, aż sos zgęstnieje - obłożyć rybę sosem, wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 minut - rybę posypać bułką tartą, podwyższyć temperaturę piekarnika do 220 stopni i piec jeszcze 15 minut. Ponieważ jestem na MM, zrezygnowałam z bułki tartej, dlatego na zdjęciach tego n ie ma. Zamiast fileta była tuszka pstrąga. [ATTACH=full]73028[/ATTACH] [ATTACH=full]73029[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczona ryba z wyspy Spetse*
Top
Bottom