Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczona ryba z ziemniakami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 112623" data-attributes="member: 422"><p>2 pomidory</p><p>2 duże ziemniaki</p><p>40 dag filetów z morszczuka lub mintaja</p><p>olej</p><p>sól</p><p>cebula</p><p>natka pietruszki</p><p>oliwa</p><p>4 łyżki białego wytrawnego wina</p><p>cytryna</p><p></p><p>- ziemniaki pokroić w talarki i obgotować 5 minut w osolonym wrzątku,</p><p>- filety pokroić, oprószyć solą i przyprawą do ryb,</p><p>- papier do pieczenia posmarować olejem,</p><p>- ułożyć krążki ziemniaków, pokrojoną na talarki cebulę i pokrojone w plastry pomidory, posolić, ułożyć rybę,</p><p>- całość posypać 2 łyżkami posiekanej pietruszki, skropić oliwą i winem, na wierzchu położyć po cienkim krążku cytryny,</p><p>- papier szczelnie zawinąć, pakieciki ułożyć na blasze, piec 25-30 min. w temp. 180 stopni.</p><p></p><p>Przepis mam z wydanej przez 'Naj' broszurki pod tytułem '100 dań najlepszych na lato'.</p><p>Robię to trochę inaczej, to znaczy zwykle w folii, nie używam przyprawy do ryb, przed pieczeniem obkładam rybę cebulą, skrapiam sokiem z cytryny i posypuję solą i białym pieprzem. Czasem posypuję rybę startym serem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 112623, member: 422"] 2 pomidory 2 duże ziemniaki 40 dag filetów z morszczuka lub mintaja olej sól cebula natka pietruszki oliwa 4 łyżki białego wytrawnego wina cytryna - ziemniaki pokroić w talarki i obgotować 5 minut w osolonym wrzątku, - filety pokroić, oprószyć solą i przyprawą do ryb, - papier do pieczenia posmarować olejem, - ułożyć krążki ziemniaków, pokrojoną na talarki cebulę i pokrojone w plastry pomidory, posolić, ułożyć rybę, - całość posypać 2 łyżkami posiekanej pietruszki, skropić oliwą i winem, na wierzchu położyć po cienkim krążku cytryny, - papier szczelnie zawinąć, pakieciki ułożyć na blasze, piec 25-30 min. w temp. 180 stopni. Przepis mam z wydanej przez 'Naj' broszurki pod tytułem '100 dań najlepszych na lato'. Robię to trochę inaczej, to znaczy zwykle w folii, nie używam przyprawy do ryb, przed pieczeniem obkładam rybę cebulą, skrapiam sokiem z cytryny i posypuję solą i białym pieprzem. Czasem posypuję rybę startym serem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczona ryba z ziemniakami*
Top
Bottom