Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona wieprzowina z zielonym nadzieniem.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 246397" data-attributes="member: 29"><p>Mięso od szynki ok. 1 kg</p><p>opakowanie szpinaku</p><p>ser chudy 200g</p><p>1 por</p><p>gałka muszkotołowa</p><p>czosnek 5 ząbków</p><p>imbir</p><p>pistacje 2 garście</p><p>oliwa</p><p>ostra musztarda</p><p></p><p>Mięso przygotować w taki sposób, aby tworzyło płat do zwinięcia. Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć. Posmarować cienką warstwą musztardy.</p><p>W blenderze utrzeć ser, pistacje, imbir, czosnek.</p><p>Na patelni rozmrozic szpinak, dodać oliwę, gałkę i ząbek czosnku zmiażdżony. Odparować.</p><p>Połączyć ser z szpinakiem w blenderze. Teraz dopiero spróbowac i dodac sól.</p><p>Posmarować mięso tą masą, zwinąć w rulon, zwiazać nitką.</p><p>Do naczynia żaroodpornego włożyć, wlać 100 ml bulionu, wsypać zblanszowanego pora.</p><p>Posypać z wierzchu majerankiem i pieprzem.</p><p>Wstawić do piekarnika na 2 godz. 180 deg C w zamkniętym naczyniu żaroodpornym.</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 246397, member: 29"] Mięso od szynki ok. 1 kg opakowanie szpinaku ser chudy 200g 1 por gałka muszkotołowa czosnek 5 ząbków imbir pistacje 2 garście oliwa ostra musztarda Mięso przygotować w taki sposób, aby tworzyło płat do zwinięcia. Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć. Posmarować cienką warstwą musztardy. W blenderze utrzeć ser, pistacje, imbir, czosnek. Na patelni rozmrozic szpinak, dodać oliwę, gałkę i ząbek czosnku zmiażdżony. Odparować. Połączyć ser z szpinakiem w blenderze. Teraz dopiero spróbowac i dodac sól. Posmarować mięso tą masą, zwinąć w rulon, zwiazać nitką. Do naczynia żaroodpornego włożyć, wlać 100 ml bulionu, wsypać zblanszowanego pora. Posypać z wierzchu majerankiem i pieprzem. Wstawić do piekarnika na 2 godz. 180 deg C w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczona wieprzowina z zielonym nadzieniem.
Top
Bottom