Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczone cząstki ziemniaków z dipem jogurtowym z kolendrą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 139468" data-attributes="member: 62"><p>4 duże ziemniaki (nie rozpadające się po ugotowaniu)</p><p>sól</p><p>1/2 pęczka kolendry</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>130 g jogurtu</p><p>2 szczypty kurkumy</p><p>1 łyżka świeżej śmietany</p><p>1/2-1 łyzki soku z limonki</p><p>2 szczypty kminu</p><p>1 pełna łyżeczka chilli</p><p>pieprz </p><p>2 łyzki oleju</p><p></p><p>Ziemniaki w łupinkach pokroić wzdłuż na 8 części, gotować we wrzącej wodzie przez około 5 minut.</p><p>Wymieszać jogurt, kurkumę, świeżą śmietanę, sok z limonki, kmin i szczyptę chilli.</p><p>Posiekać listki kolendry i domieszać do sosu.</p><p>Wycisnąć do sosu czosnek. Doprawić solą i pieprzem.</p><p>Włączyć grill w piekarniku. Cząstki ziemniaków odcedzć na durszlaku i zostawić do obcieknięcia.</p><p>Wymieszać olej z 1 łyżeczką chilli, 1 łyżeczką soli i odrobiną pieprzu. Wymieszać ziemniaki na blasze z marynatą chilli. Grillować przez około 5 minut na drugiej półce od góry. Ostrożnie obrócić ziemniaki po 5 minutach i grillować kolejne 5 minut z drugiej strony.</p><p>Smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 139468, member: 62"] 4 duże ziemniaki (nie rozpadające się po ugotowaniu) sól 1/2 pęczka kolendry 1 ząbek czosnku 130 g jogurtu 2 szczypty kurkumy 1 łyżka świeżej śmietany 1/2-1 łyzki soku z limonki 2 szczypty kminu 1 pełna łyżeczka chilli pieprz 2 łyzki oleju Ziemniaki w łupinkach pokroić wzdłuż na 8 części, gotować we wrzącej wodzie przez około 5 minut. Wymieszać jogurt, kurkumę, świeżą śmietanę, sok z limonki, kmin i szczyptę chilli. Posiekać listki kolendry i domieszać do sosu. Wycisnąć do sosu czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Włączyć grill w piekarniku. Cząstki ziemniaków odcedzć na durszlaku i zostawić do obcieknięcia. Wymieszać olej z 1 łyżeczką chilli, 1 łyżeczką soli i odrobiną pieprzu. Wymieszać ziemniaki na blasze z marynatą chilli. Grillować przez około 5 minut na drugiej półce od góry. Ostrożnie obrócić ziemniaki po 5 minutach i grillować kolejne 5 minut z drugiej strony. Smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczone cząstki ziemniaków z dipem jogurtowym z kolendrą
Top
Bottom