Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczone pierogi z kurkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 752562" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Żródło - Agnieszka Kręglicka - GW Wyd. Agora.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki na ciasto</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">30 dkg mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">12 dkg masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">szczypta chili</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 jajka ( 1 do posmarowania pierogów)</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Nadzienie</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">25 dkg kurek</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cebula pokrojona w kostkę</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki natki</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka świeżego majeranku lub szczypta suszonego</span></p><p><span style="font-size: 26px">30 ml oliwy</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki tartego parmezanu</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 jajo</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Grzyby udusić z cebulą i przyprawami, dodać parmezan i roztrzepane jajko, ostudzić. Z podanych składników zagnieść ciasto z 1 jajkiem. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać kurkami i lepić pierogi.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Pędzelkiem posmarować pierogi roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 - 190 st.przez 30 minut do zrumienienia. Podawać gorące. Z tej porcji wychodzi 18 - 20 pierogów.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 752562, member: 10341"] [SIZE=10]Żródło - Agnieszka Kręglicka - GW Wyd. Agora. [B]Składniki na ciasto[/B] 30 dkg mąki 12 dkg masła szczypta chili 2 jajka ( 1 do posmarowania pierogów) [B]Nadzienie[/B] 25 dkg kurek 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki natki 1 łyżka świeżego majeranku lub szczypta suszonego 30 ml oliwy 2 łyżki tartego parmezanu 1 jajo Grzyby udusić z cebulą i przyprawami, dodać parmezan i roztrzepane jajko, ostudzić. Z podanych składników zagnieść ciasto z 1 jajkiem. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać kurkami i lepić pierogi. Ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Pędzelkiem posmarować pierogi roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 - 190 st.przez 30 minut do zrumienienia. Podawać gorące. Z tej porcji wychodzi 18 - 20 pierogów. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczone pierogi z kurkami*
Top
Bottom