Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 14195" data-attributes="member: 90"><p>Właśnie dziś robiłam i przypomniało mi się jakie są dobre i jak ładnie wyglądają:</p><p></p><p> 3-4 udka z kurczaka</p><p>ok.3-4 łyżek majonezu</p><p>ok. 3-4 łyżek ketchupu( najlepiej pikantnego)</p><p>sól, pieprz, czosnek granulowany</p><p>bułka tarta</p><p></p><p>Udka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na conajmniej 1 godzinę. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować po wierzchu ułożone w naczyniu do pieczenia udka. Piec pod przykryciem ok. 0,5 godziny, potem odkryć, posypać bułką tartą i dopiekać jeszcze ok 20 minut.</p><p> Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości udek.</p><p></p><p>P.S na 1 udko 1 łyżka majonezu+1 łyżka ketchupu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 14195, member: 90"] Właśnie dziś robiłam i przypomniało mi się jakie są dobre i jak ładnie wyglądają: 3-4 udka z kurczaka ok.3-4 łyżek majonezu ok. 3-4 łyżek ketchupu( najlepiej pikantnego) sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Udka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na conajmniej 1 godzinę. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować po wierzchu ułożone w naczyniu do pieczenia udka. Piec pod przykryciem ok. 0,5 godziny, potem odkryć, posypać bułką tartą i dopiekać jeszcze ok 20 minut. Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości udek. P.S na 1 udko 1 łyżka majonezu+1 łyżka ketchupu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*
Top
Bottom