Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczone ziemniaki z makrelą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 1058406" data-attributes="member: 10042"><p>1 wędzona makrela (ok. 35 dag)</p><p>10 średnich ziemniaków</p><p>30 dag mrożonego groszku</p><p>15 dag gęstej kwaśnej śmietany</p><p>4 dag wędzonego boczku</p><p>2 średnie cebule</p><p>3 łyżki margaryny</p><p>2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>Obrać cebulę, pokroić w krążki. Pokroić boczek w cienkie paski. Obrać i umyć ziemniaki, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Rozgrzać na patelni margarynę, podsmażyć boczek. Wrzucić ziemniaki i cebulę, smażyć razem jeszcze 10 minut. Zdjąć z makreli skórę, usunąć kręgosłup i ości. Podzielić rybę na mniejsze kawałki. Wrzucić groszek do ziemniaków, wsypać łyżeczkę majeranku. Smażyć razem jeszcze 6 minut, stale mieszając. Wyłożyć rybę na patelnię, podgrzać z boczkiem i warzywami. Na sos: dodać do śmietany łyżeczkę chrzanu, dokładnie wymieszać. Wyjąć przygotowane danie na podgrzany półmisek. Sos śmietanowo-chrzanowy podawać w osobnym naczyniu. Smak pieczonych ziemniaków z makrelą najlepiej podkreśli dobrze schłodzone piwo.</p><p></p><p>[ATTACH=full]59155[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 1058406, member: 10042"] 1 wędzona makrela (ok. 35 dag) 10 średnich ziemniaków 30 dag mrożonego groszku 15 dag gęstej kwaśnej śmietany 4 dag wędzonego boczku 2 średnie cebule 3 łyżki margaryny 2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Obrać cebulę, pokroić w krążki. Pokroić boczek w cienkie paski. Obrać i umyć ziemniaki, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Rozgrzać na patelni margarynę, podsmażyć boczek. Wrzucić ziemniaki i cebulę, smażyć razem jeszcze 10 minut. Zdjąć z makreli skórę, usunąć kręgosłup i ości. Podzielić rybę na mniejsze kawałki. Wrzucić groszek do ziemniaków, wsypać łyżeczkę majeranku. Smażyć razem jeszcze 6 minut, stale mieszając. Wyłożyć rybę na patelnię, podgrzać z boczkiem i warzywami. Na sos: dodać do śmietany łyżeczkę chrzanu, dokładnie wymieszać. Wyjąć przygotowane danie na podgrzany półmisek. Sos śmietanowo-chrzanowy podawać w osobnym naczyniu. Smak pieczonych ziemniaków z makrelą najlepiej podkreśli dobrze schłodzone piwo. [ATTACH=full]59155[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczone ziemniaki z makrelą*
Top
Bottom