Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pieczone ziti a la Buddy Valastro
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1590432" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pieczone ziti a la Buddy Valastro </strong></span></p><p></p><p> [ATTACH=full]93416[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p> 450 g makaronu typu ziti rigati (rurki)</p><p> 2 szklanki śmietany kremówki</p><p> 1/4 szklanki świeżego sera ricotta</p><p> 1 szklanka startego sera fontinella</p><p> 400 g mortadeli pokrojonej w grube plasterki</p><p> łyżeczka soli</p><p> 1 puszka pokrojonych pomidorów 450g</p><p> pół szklanki bułki tartej Buddy&#8217;ego Valastro</p><p> 2 łyżki masła + trochę do posmarowania naczynia żaroodpornego</p><p></p><p>Sposób przygotowania:</p><p></p><p> Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni. Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne. Ugotuj makaron ziti na al dente i odcedź.</p><p> Do dużej miski wlej śmietanę, ricottę, ser fontinella, sól, mortadelę i pomidory z puszki. Dodaj makaron i wymieszaj.</p><p> Przełóż makaron z dodatkami do naczynia żaroodpornego. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach pomieszaj całą zawartość naczynia dużą łyżką, posyp z wierzchu bułką tartą i daj trochę masła. Piecz przez kolejne 15 minut. Wyjmij danie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.</p><p></p><p>ps 1 Przepis pochodzi z <a href="http://blog.wojnanasmaki.pl/1135,buddy-valastro-gotuje-rigatoni-ala-wodka-pieczone-ziti-ziemniaczane-gnocchi-z-sosem-grzybowym-odc-6/" target="_blank">http://blog.wojnanasmaki.pl/1135,buddy-val...rzybowym-odc-6/</a></p><p>ps 2 Bułka tarta Buddy´ego Valastro to: pół szklanki zwykłej bułki tartej + opakowanie tartego sera parmezan 40g + łyżka suszonej natki pietruszki + pół łyżeczki soli + trochę pieprzu świeżo mielonego + ząbek czonku przeciśnięty przez praskę</p><p>ps 3 W przepisie było 170 g mortadeli. Stanowczo za mało. Co do sera fontinalla, to użyłem Goudy - z założenia to ma być tania potrawa . Zamiast ziti rigati użyłem normalne penne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1590432, member: 140"] [SIZE=14][B]Pieczone ziti a la Buddy Valastro [/B][/SIZE] [ATTACH=full]93416[/ATTACH] Składniki: 450 g makaronu typu ziti rigati (rurki) 2 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki świeżego sera ricotta 1 szklanka startego sera fontinella 400 g mortadeli pokrojonej w grube plasterki łyżeczka soli 1 puszka pokrojonych pomidorów 450g pół szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro 2 łyżki masła + trochę do posmarowania naczynia żaroodpornego Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni. Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne. Ugotuj makaron ziti na al dente i odcedź. Do dużej miski wlej śmietanę, ricottę, ser fontinella, sól, mortadelę i pomidory z puszki. Dodaj makaron i wymieszaj. Przełóż makaron z dodatkami do naczynia żaroodpornego. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach pomieszaj całą zawartość naczynia dużą łyżką, posyp z wierzchu bułką tartą i daj trochę masła. Piecz przez kolejne 15 minut. Wyjmij danie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. ps 1 Przepis pochodzi z [URL="http://blog.wojnanasmaki.pl/1135,buddy-valastro-gotuje-rigatoni-ala-wodka-pieczone-ziti-ziemniaczane-gnocchi-z-sosem-grzybowym-odc-6/"]http://blog.wojnanasmaki.pl/1135,buddy-val...rzybowym-odc-6/[/URL] ps 2 Bułka tarta Buddy´ego Valastro to: pół szklanki zwykłej bułki tartej + opakowanie tartego sera parmezan 40g + łyżka suszonej natki pietruszki + pół łyżeczki soli + trochę pieprzu świeżo mielonego + ząbek czonku przeciśnięty przez praskę ps 3 W przepisie było 170 g mortadeli. Stanowczo za mało. Co do sera fontinalla, to użyłem Goudy - z założenia to ma być tania potrawa . Zamiast ziti rigati użyłem normalne penne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pieczone ziti a la Buddy Valastro
Top
Bottom