- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Przepis z blogu Olgi Smile.
1/2 kg bobu
cebula
2 ząbki czosnku
suszona papryczka piri piri
rozmaryn
sól
oliwa
sok z połowy cytryny
- cebulę i czosnek posiekać,
- papryczkę drobno pokroić,
- bób wymieszać z oliwą, cebulą, czosnkiem, papryczką, sokiem z cytryny, rozmarynem i solą,
- wstawić do piekarnika w naczyniu przykrytym folią, piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni,
- zdjąć folię, jeszcze trochę przypiec.
To jest pyszne! Smak naprawdę fenomenalny, ale... Pieczenie bobu ze skórką to wg mnie pomyłka. Następnym razem przed pieczeniem zblanszuję bób i obiorę, żeby nie walczyć z opornymi i twardymi skórkami.
http://www.olgasmile.com/bob-pieczony.html
1/2 kg bobu
cebula
2 ząbki czosnku
suszona papryczka piri piri
rozmaryn
sól
oliwa
sok z połowy cytryny
- cebulę i czosnek posiekać,
- papryczkę drobno pokroić,
- bób wymieszać z oliwą, cebulą, czosnkiem, papryczką, sokiem z cytryny, rozmarynem i solą,
- wstawić do piekarnika w naczyniu przykrytym folią, piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni,
- zdjąć folię, jeszcze trochę przypiec.
To jest pyszne! Smak naprawdę fenomenalny, ale... Pieczenie bobu ze skórką to wg mnie pomyłka. Następnym razem przed pieczeniem zblanszuję bób i obiorę, żeby nie walczyć z opornymi i twardymi skórkami.

http://www.olgasmile.com/bob-pieczony.html
Ostatnią edycję dokonał moderator: