Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczony boczek z żeberkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1110627" data-attributes="member: 421"><p><a href="http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Kj%C3%B8tt/Svin/Svineribbe-med-spr%C3%B8stekt-svor" target="_blank"><strong><span style="font-size: 26px">Pieczony boczek z żeberkami (Svineribbe med spr&oslash;stekt)</span></strong></a></p><p></p><p>[ATTACH=full]62515[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="color: #9932CC">W Norwegii to danie podaje się tradycyjnie na wigilie,razem z ziemniakami,kapustą czerwoną,sosem pieczeniowym i dżemem borówkowym .</span></p><p></p><p><strong>Na jedną porcję:</strong></p><p></p><p>350 g boczku z żeberkami</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/8 łyżeczki pieprzu</p><p>2 dl wody</p><p>Mięso od strony żeberek pociąć w pasy a skórę ponacinać w kostkę,natrzeć solą i pieprzem,odstawić na 2 dni do lodówki.</p><p>Wyłożyć na blachę (brytfannę)skórą do dołu,wlać na dno blachy część wody ,nakryć naczynie folią aluminiową i wstawić do piekarnika<strong> nagrzanego do 230 C na pół godziny.</strong></p><p>Wyjąć z piekarnika,mięso przewrócić na drugą stronę i bez folii włożyć do piekarnika.<strong>Zmniejszyć temperaturę do 200 C.</strong></p><p><strong></strong></p><p>W trakcie pieczenia dolać wody.</p><p>Cienkie żebra piec 1,5 godziny a grubsze od 2-2,5 godz.</p><p></p><p><span style="color: #008000">Ja miałam średniej grubości boczek i wystarczyło pół + 1,5 godz</span></p><p>[ATTACH=full]62516[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1110627, member: 421"] [URL="http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Kj%C3%B8tt/Svin/Svineribbe-med-spr%C3%B8stekt-svor"][B][SIZE=14]Pieczony boczek z żeberkami (Svineribbe med sprøstekt)[/SIZE][/B][/URL] [ATTACH=full]62515[/ATTACH] [COLOR=#9932CC]W Norwegii to danie podaje się tradycyjnie na wigilie,razem z ziemniakami,kapustą czerwoną,sosem pieczeniowym i dżemem borówkowym .[/COLOR] [B]Na jedną porcję:[/B] 350 g boczku z żeberkami 1/2 łyżeczki soli 1/8 łyżeczki pieprzu 2 dl wody Mięso od strony żeberek pociąć w pasy a skórę ponacinać w kostkę,natrzeć solą i pieprzem,odstawić na 2 dni do lodówki. Wyłożyć na blachę (brytfannę)skórą do dołu,wlać na dno blachy część wody ,nakryć naczynie folią aluminiową i wstawić do piekarnika[B] nagrzanego do 230 C na pół godziny.[/B] Wyjąć z piekarnika,mięso przewrócić na drugą stronę i bez folii włożyć do piekarnika.[B]Zmniejszyć temperaturę do 200 C. [/B] W trakcie pieczenia dolać wody. Cienkie żebra piec 1,5 godziny a grubsze od 2-2,5 godz. [COLOR=#008000]Ja miałam średniej grubości boczek i wystarczyło pół + 1,5 godz[/COLOR] [ATTACH=full]62516[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczony boczek z żeberkami*
Top
Bottom