Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczony Brie w ciescie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 978117" data-attributes="member: 28"><p>Jedna z moich ulubionych przystawek</p><p></p><p></p><p>krazek sera brie</p><p>ciasto francuskie</p><p>3 lyzki cukru brazowego</p><p>1/4 szklanki suszonej zurawiny lub suszonych czeresni</p><p>1/4 szklanki orzechow wloskich lub migdalow</p><p>jajko</p><p></p><p>Ciasto zostawiamy az sie rozmrozi- na tym moim kupionym bylo jus dobre po 1.5 godzinach</p><p></p><p>Krazek sera kroimy wzdluz na polowe ( dobrze sie kroimy zwykla nicia dentystyczna bezsmakowa). Na spodnia czesc wykladamy suszone owoce i orzechy, posypujemy brazowym cukrem, przykrywamy gorna czescia dociskajac tak aby farsz nei wylecial. </p><p></p><p>Ciasto francuskie walkujemy tak aby nam starczylo na pokrycie spodu sera i boki. Ustawiamy krazek na ciescie i obwijamy nim ser. Walkujemy drugi krazek tak aby mozna bylo nim przykryc reszte sera. Jezeli zostaly nam resztki ciasto, mozna powykrywac z niego ksztalty foremkami do ciastek i nastepnei ulozyc je na wierzchu sera. </p><p></p><p>Pedzlujemy calosc rozbitym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut a nastepnie przez kolejne 20 minut w okolo 160C. </p><p></p><p>Podajemy z krakersami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 978117, member: 28"] Jedna z moich ulubionych przystawek krazek sera brie ciasto francuskie 3 lyzki cukru brazowego 1/4 szklanki suszonej zurawiny lub suszonych czeresni 1/4 szklanki orzechow wloskich lub migdalow jajko Ciasto zostawiamy az sie rozmrozi- na tym moim kupionym bylo jus dobre po 1.5 godzinach Krazek sera kroimy wzdluz na polowe ( dobrze sie kroimy zwykla nicia dentystyczna bezsmakowa). Na spodnia czesc wykladamy suszone owoce i orzechy, posypujemy brazowym cukrem, przykrywamy gorna czescia dociskajac tak aby farsz nei wylecial. Ciasto francuskie walkujemy tak aby nam starczylo na pokrycie spodu sera i boki. Ustawiamy krazek na ciescie i obwijamy nim ser. Walkujemy drugi krazek tak aby mozna bylo nim przykryc reszte sera. Jezeli zostaly nam resztki ciasto, mozna powykrywac z niego ksztalty foremkami do ciastek i nastepnei ulozyc je na wierzchu sera. Pedzlujemy calosc rozbitym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut a nastepnie przez kolejne 20 minut w okolo 160C. Podajemy z krakersami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczony Brie w ciescie*
Top
Bottom