Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczony kurczak Pięć Smaków
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1469794" data-attributes="member: 2721"><p>Pieczony kurczak Pięć Smaków to jeden z najsmaczniejszych przepisów na pieczonego kurczaka, jakie miałam ostatnio okazję próbować. Pyszny, intensywny w smaku i soczysty kurczak, bardzo łatwy w wykonaniu. Przepis na podstawie <a href="http://www.youtube.com/watch?v=YHYFkB0OBfA" target="_blank">Foodwishes.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]85546[/ATTACH]</p><p></p><p>dla 2 osób:</p><p>2 uda (ćwiartki) kurczaka</p><p></p><p><em><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">marynata:</span></span></em></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">sok z 1/2 cytryny</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">3 łyżki oleju</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">3 łyżki sosu sojowego jasnego</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">3 łyżki sosu rybnego</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">2 łyżki octu ryżowego</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">1 łyżka sosu chilli</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">1 łyżka przyprawy pięć smaków</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">1 duży, przeciśnięty ząbek czosnku</span></span></p><p><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">kawałek imbiru wielkości wiśni, posiekany</span></span></p><p></p><p></p><p>Składniki marynaty wymieszać.</p><p>Udka kurczaka naciąć w kilku miejscach - ułatwi to przenikanie marynaty do mięsa. Mięso natrzeć dokładnie marynatą (także w nacięciach). Naczynie z kurczakiem i marynatą przykryć, pozostawić do marynowania na noc w lodówce.</p><p></p><p>Udka piec około godziny. Ja używam prodiża. Można również piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. </p><p>Jeśli kurczak za bardzo się rumieni, nakrywamy go folia aluminiową. Mięso jest gotowe, gdy po nakłuciu nożem w najgrubszej części nie wycieka sok.</p><p></p><p>Na zdjęciu podany z ryżem smażonym po chińsku: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36973" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36973</a> .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1469794, member: 2721"] Pieczony kurczak Pięć Smaków to jeden z najsmaczniejszych przepisów na pieczonego kurczaka, jakie miałam ostatnio okazję próbować. Pyszny, intensywny w smaku i soczysty kurczak, bardzo łatwy w wykonaniu. Przepis na podstawie [URL="http://www.youtube.com/watch?v=YHYFkB0OBfA"]Foodwishes.[/URL] [ATTACH=full]85546[/ATTACH] dla 2 osób: 2 uda (ćwiartki) kurczaka [I][FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]marynata:[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE][/I] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]sok z 1/2 cytryny[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]3 łyżki oleju[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]3 łyżki sosu sojowego jasnego[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]3 łyżki sosu rybnego[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]2 łyżki octu ryżowego[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]1 łyżka sosu chilli[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]1 łyżka przyprawy pięć smaków[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]1 duży, przeciśnięty ząbek czosnku[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]kawałek imbiru wielkości wiśni, posiekany[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] Składniki marynaty wymieszać. Udka kurczaka naciąć w kilku miejscach - ułatwi to przenikanie marynaty do mięsa. Mięso natrzeć dokładnie marynatą (także w nacięciach). Naczynie z kurczakiem i marynatą przykryć, pozostawić do marynowania na noc w lodówce. Udka piec około godziny. Ja używam prodiża. Można również piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Jeśli kurczak za bardzo się rumieni, nakrywamy go folia aluminiową. Mięso jest gotowe, gdy po nakłuciu nożem w najgrubszej części nie wycieka sok. Na zdjęciu podany z ryżem smażonym po chińsku: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36973"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36973[/URL] . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczony kurczak Pięć Smaków
Top
Bottom