Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczony kurczak w marynacie jerk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1499480" data-attributes="member: 2721"><p>Pieczony kurczak w marynacie Jerk na podstawie strony <a href="http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/jerk-chicken-corn-bread-10000001107126/index.html" target="_blank">Real Simple.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]87289[/ATTACH]</p><p></p><p>2-4 uda kurczaka</p><p></p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>1 przeciśniety ząbek czosnku</p><p>1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego</p><p>1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej</p><p>1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej, jeśli ktoś lubi ostre smaki)</p><p>1/2 łyzeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 łyżka oleju</p><p>2 łyżki melasy</p><p>sok z 1/2 cytryny</p><p></p><p></p><p>Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. </p><p>Ja z kurczaka zdjęłam skórę, ale jak ktoś nie chce, to można zostawić.</p><p>W każdym udku porobić ostrym nożem po 3-4 ukośne nacięcia aż do kości.</p><p>Kurczaka dokąłdnie natrzeć marynatą, także w nacięciach.</p><p>Odstawić do lodówki do marynowania na 6-24 godziny.</p><p>Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. godzinę - aż mięso będie miękkie i po nakłuciu nie będzie puszczało soku.</p><p>Jeśłi mieso przypieka się za szybko - nakryć folią aluminiową.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1499480, member: 2721"] Pieczony kurczak w marynacie Jerk na podstawie strony [URL="http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/jerk-chicken-corn-bread-10000001107126/index.html"]Real Simple.[/URL] [ATTACH=full]87289[/ATTACH] 2-4 uda kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 przeciśniety ząbek czosnku 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej, jeśli ktoś lubi ostre smaki) 1/2 łyzeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 2 łyżki melasy sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Ja z kurczaka zdjęłam skórę, ale jak ktoś nie chce, to można zostawić. W każdym udku porobić ostrym nożem po 3-4 ukośne nacięcia aż do kości. Kurczaka dokąłdnie natrzeć marynatą, także w nacięciach. Odstawić do lodówki do marynowania na 6-24 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. godzinę - aż mięso będie miękkie i po nakłuciu nie będzie puszczało soku. Jeśłi mieso przypieka się za szybko - nakryć folią aluminiową. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczony kurczak w marynacie jerk
Top
Bottom