Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczony łosoś cytrynowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1197379" data-attributes="member: 2721"><p>Jeden z najsmaczniejszych sposobów na tę pyszną rybę: aromatyczny i delikatny łosoś, z nutą cytryny i świeżych ziół. A przy tym banalnie prosty w wykonaniu i szybki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]68200[/ATTACH]</p><p></p><p>4 kawałki lub dzwonka łososia (1 kawałek dla 1 osoby)</p><p>1/3 kostki masła (ok. 66 g)</p><p>1 cytryna</p><p>koperek</p><p>natka pietruszki</p><p>sól</p><p>czarny pieprz</p><p>słodka papryka</p><p></p><p>Łososia umyć i natrzeć słodką papryką.</p><p>Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Chodzi o to, by było jak najmniejsze, dopasowane do ilości ryby.</p><p></p><p>Na garnku z gotującą się wodą ustawić drugi garnek lub rondel. Rozpuścić w nim masło. Dodać skórkę otartą z 1 cytryny a następnie wyciśnięty z niej sok. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem, po czym dodać po 2 łyżki posiekanego koperku i siekanej natki pietruszki.</p><p></p><p>Masłem ziołowym zalać rybę (dlatego właśnie naczynie powinno być jak najmniejsze,lecz o wyższych ściankach).</p><p></p><p>Łososia piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 15-20 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1197379, member: 2721"] Jeden z najsmaczniejszych sposobów na tę pyszną rybę: aromatyczny i delikatny łosoś, z nutą cytryny i świeżych ziół. A przy tym banalnie prosty w wykonaniu i szybki. [ATTACH=full]68200[/ATTACH] 4 kawałki lub dzwonka łososia (1 kawałek dla 1 osoby) 1/3 kostki masła (ok. 66 g) 1 cytryna koperek natka pietruszki sól czarny pieprz słodka papryka Łososia umyć i natrzeć słodką papryką. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Chodzi o to, by było jak najmniejsze, dopasowane do ilości ryby. Na garnku z gotującą się wodą ustawić drugi garnek lub rondel. Rozpuścić w nim masło. Dodać skórkę otartą z 1 cytryny a następnie wyciśnięty z niej sok. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem, po czym dodać po 2 łyżki posiekanego koperku i siekanej natki pietruszki. Masłem ziołowym zalać rybę (dlatego właśnie naczynie powinno być jak najmniejsze,lecz o wyższych ściankach). Łososia piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 15-20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pieczony łosoś cytrynowy*
Top
Bottom