Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczony ser camembert*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 826745" data-attributes="member: 10341"><p>Dziękuję <strong>hazo</strong> za zwrócenie uwagi na blog Tatter i świetny przepis. Ja widziałam go już wcześniej, ale nie miałam odpowiedniego sera. Dopiero niedawno otworzyli niedaleko mnie delikatesy Alma, gdzie mogę kupić najbardziej wyszukane produkty i nie omieszkam ten przepis wypróbować. Natomiast kupiłam znów figi do marynaty i w miesięczniku &quot;Kuchnia&quot; znalazłam nowy przepis na zapiekany camembert z figami i ziołami. Oczywiście zamiast marynaty zrobiłam ten ser. Podaję proporcje dla 2 - 4 osób, a ja zrobiłam z połowy porcji, to znaczy z jednego serka.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 serki camembert po 20 dkg<strong> </strong></p><p><strong></strong>10 dkg suszonych fig</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżka płynnego miodu ( ja miałam tylko gryczany)</p><p>1 łyżka posiekanego świeżego tymianku</p><p>1 łyżka posiekanej melisy (dałam szczyptę suszonej)</p><p>3 łyżki likieru z czarnej porzeczki (ja wzięłam domową słodką nalewkę z czarnej porzeczki)</p><p></p><p>Figi kroimy na plasterki. W rondelku topimy masło, dodajemy miód, dobrze mieszamy, wrzucamy figi i zioła, wlewamy likier. Ser układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy masłem z likierem i miodem, na wierzchu układamy figi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 30 minut. Zalecane jest podawanie z krakersami i tak też zrobiłam. Doskonały zestaw. Przyznam się jeszcze do innego &quot;wykroczenia&quot; - ja wszystkie te dodatki dałam tylko do jednego serka i tych fig było trochę za dużo. Ale i tak bardzo mi smakowało.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 826745, member: 10341"] Dziękuję [B]hazo[/B] za zwrócenie uwagi na blog Tatter i świetny przepis. Ja widziałam go już wcześniej, ale nie miałam odpowiedniego sera. Dopiero niedawno otworzyli niedaleko mnie delikatesy Alma, gdzie mogę kupić najbardziej wyszukane produkty i nie omieszkam ten przepis wypróbować. Natomiast kupiłam znów figi do marynaty i w miesięczniku "Kuchnia" znalazłam nowy przepis na zapiekany camembert z figami i ziołami. Oczywiście zamiast marynaty zrobiłam ten ser. Podaję proporcje dla 2 - 4 osób, a ja zrobiłam z połowy porcji, to znaczy z jednego serka. [B]Składniki [/B]2 serki camembert po 20 dkg[B] [/B]10 dkg suszonych fig 1 łyżka masła 1 łyżka płynnego miodu ( ja miałam tylko gryczany) 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku 1 łyżka posiekanej melisy (dałam szczyptę suszonej) 3 łyżki likieru z czarnej porzeczki (ja wzięłam domową słodką nalewkę z czarnej porzeczki) Figi kroimy na plasterki. W rondelku topimy masło, dodajemy miód, dobrze mieszamy, wrzucamy figi i zioła, wlewamy likier. Ser układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy masłem z likierem i miodem, na wierzchu układamy figi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 30 minut. Zalecane jest podawanie z krakersami i tak też zrobiłam. Doskonały zestaw. Przyznam się jeszcze do innego "wykroczenia" - ja wszystkie te dodatki dałam tylko do jednego serka i tych fig było trochę za dużo. Ale i tak bardzo mi smakowało. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczony ser camembert*
Top
Bottom