Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Pieczywo bezglutenowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 953125" data-attributes="member: 692"><p>Ptysie bezglutenowe:</p><p></p><p>100 g wody</p><p> 30 g masla</p><p> 80 g mąki bezglutenowej mieszanej ( 3 łyzki mielonego siemienia lnianego, gotowca + 2 łyżki mąki ryżowej + 2 łyżki mąki gryczanej)</p><p> szczypta soli</p><p>2 jajka cale</p><p></p><p>Wodę zagotowalam z masłem, na to wsypałam mieszanke mączną z sola i mieszalam lyzka az sie scalilo, odstawilam do ostygniecia.</p><p>Jak przestyglo, połączyłąm z jajkami ( nie chcialo, dopiero malakser dal rade).</p><p>Wylozylam kupki ciasta na balche wysmarowana olejem z pestek winogron - wyszlo 8 sztuk.</p><p>Wstawilam do piekarnika w temp .250* na 30 min.</p><p></p><p>Byc może, nalezalo jeszcze wysuszyc w 200 stopniach, ale - jak pisalam wyzej, chcialam zeby byly lekko wilgotne, bo w sumie to maja byc buleczki a nie ptysie .</p><p>qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 953125, member: 692"] Ptysie bezglutenowe: 100 g wody 30 g masla 80 g mąki bezglutenowej mieszanej ( 3 łyzki mielonego siemienia lnianego, gotowca + 2 łyżki mąki ryżowej + 2 łyżki mąki gryczanej) szczypta soli 2 jajka cale Wodę zagotowalam z masłem, na to wsypałam mieszanke mączną z sola i mieszalam lyzka az sie scalilo, odstawilam do ostygniecia. Jak przestyglo, połączyłąm z jajkami ( nie chcialo, dopiero malakser dal rade). Wylozylam kupki ciasta na balche wysmarowana olejem z pestek winogron - wyszlo 8 sztuk. Wstawilam do piekarnika w temp .250* na 30 min. Byc może, nalezalo jeszcze wysuszyc w 200 stopniach, ale - jak pisalam wyzej, chcialam zeby byly lekko wilgotne, bo w sumie to maja byc buleczki a nie ptysie . qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Pieczywo bezglutenowe
Top
Bottom