Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pieguski takie jak w sklepie :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dareks" data-source="post: 310736" data-attributes="member: 1852"><p>Pieguski z czekoladą</p><p>115g masła o temperaturze pokojowej</p><p>200g miałkiego cukru</p><p>1 jajko, lekko roztrzepane</p><p>&#188; łyżeczki esencji lub aromatu waniliowego</p><p>115g mąki</p><p>1 szczypta proszku do pieczenia</p><p>100g migdałów, zmielonych</p><p>150g kawałeczków czekolady</p><p></p><p></p><p>1.Rozgrzać piekarnik do 180C.Nasmarować 2 blachy miękkim masłem i wstawić do lodówki.</p><p>2.Drewnianą łyżką lub mikserem utrzeć masło i cukier na lekką, puszystą masę.</p><p>Stopniowo dodawać jajo i wanilię, dobrze ubijając po każdej porcji.</p><p>3.Przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia i zmielone migdały. Mieszankę tę wsypać do masy w dwóch partiach, dobrze wymieszać po dodaniu każdej porcji. Na koniec dołożyć kawałeczki czekolady.</p><p>4.Masę podzielić na 24 porcje, uformować kulki i umieścić je na blachach, pamiętając o odstępach. Przed włożeniem do piekarnika kulki należy lekko spłaszczyć. Piec 15-20 minut, do momentu, gdy się zrumienią. Po zdjęciu z blachy wyłożyć na metalową podstawkę, pozostawiając do ostygnięcia. Z pozostałą częścią ciasta postępować w podobny sposób, blachy przygotować jak w pkt 1. </p><p>Przechowywać w szczelnym pojemniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dareks, post: 310736, member: 1852"] Pieguski z czekoladą 115g masła o temperaturze pokojowej 200g miałkiego cukru 1 jajko, lekko roztrzepane ¼ łyżeczki esencji lub aromatu waniliowego 115g mąki 1 szczypta proszku do pieczenia 100g migdałów, zmielonych 150g kawałeczków czekolady 1.Rozgrzać piekarnik do 180C.Nasmarować 2 blachy miękkim masłem i wstawić do lodówki. 2.Drewnianą łyżką lub mikserem utrzeć masło i cukier na lekką, puszystą masę. Stopniowo dodawać jajo i wanilię, dobrze ubijając po każdej porcji. 3.Przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia i zmielone migdały. Mieszankę tę wsypać do masy w dwóch partiach, dobrze wymieszać po dodaniu każdej porcji. Na koniec dołożyć kawałeczki czekolady. 4.Masę podzielić na 24 porcje, uformować kulki i umieścić je na blachach, pamiętając o odstępach. Przed włożeniem do piekarnika kulki należy lekko spłaszczyć. Piec 15-20 minut, do momentu, gdy się zrumienią. Po zdjęciu z blachy wyłożyć na metalową podstawkę, pozostawiając do ostygnięcia. Z pozostałą częścią ciasta postępować w podobny sposób, blachy przygotować jak w pkt 1. Przechowywać w szczelnym pojemniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pieguski takie jak w sklepie :)
Top
Bottom