Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki caluski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 33407" data-attributes="member: 52"><p><strong>Pierniczki caluski</strong></p><p>600 g maki</p><p>250 ml miodu </p><p>200 g cukru pudru </p><p>100 g masla </p><p>2 jajka </p><p>1 lyzeczka sody </p><p>2 lyzeczki przyprawy do piernikow</p><p>100 g obranych migdalow</p><p>2 jajka do smarowania</p><p>- przesiac make i do zrobionego wglebienia wlac podgrzany miod</p><p>- mieszac przez chwile nozem, wsypac cukier puder, korzenna przyprawe, sode rozpuszczona w niewielkiej ilosci wody oraz jajka</p><p>- zagniesc ciasto energicznie i dlugo, rozwalkowac jak na kluski i wycinac kolka, serduszka, mikolaje itp.</p><p>- smarowac roztrzepanym jajkiem, w srodek wlozyc pol migdala</p><p>- piec przez 10 minut w temperaturze 180°</p><p>- przechowywac w pudelku metalowym / piec 3 tygodnie przed swietami /</p><p></p><p>Ja pieke je czasem nawet na kilka dni przed swietami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 33407, member: 52"] [B]Pierniczki caluski[/B] 600 g maki 250 ml miodu 200 g cukru pudru 100 g masla 2 jajka 1 lyzeczka sody 2 lyzeczki przyprawy do piernikow 100 g obranych migdalow 2 jajka do smarowania - przesiac make i do zrobionego wglebienia wlac podgrzany miod - mieszac przez chwile nozem, wsypac cukier puder, korzenna przyprawe, sode rozpuszczona w niewielkiej ilosci wody oraz jajka - zagniesc ciasto energicznie i dlugo, rozwalkowac jak na kluski i wycinac kolka, serduszka, mikolaje itp. - smarowac roztrzepanym jajkiem, w srodek wlozyc pol migdala - piec przez 10 minut w temperaturze 180° - przechowywac w pudelku metalowym / piec 3 tygodnie przed swietami / Ja pieke je czasem nawet na kilka dni przed swietami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki caluski
Top
Bottom