Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki Elizy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1759257" data-attributes="member: 1024"><p>Czekoladę topię ze śmietanką kremówką, na koniec dając odrobinę napęczniałej żelatyny. Ważne jest, by najpierw nie przegrzać czekolady, a potem "utemperować" polewę dodając na koniec po zdjęciu z kąpieli wodnej dwie, trzy kostki twardej czekolady lub/i trochę zimnej śmietanki i dokładnie wymieszać, by zrobiła się lśniąca. Ja robię wszystko na oko, więc nie podam proporcji. Dodaję tyle śmietanki, żeby polewa miała konsystencję taką, jaka jest mi akurat potrzebna. Żelatyny daję mniej więcej pół łyżeczki na tabliczkę.</p><p>Dodam, że im bardziej gorzka jest czekolada, tym więcej śmietanki wymaga do roztopienia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1759257, member: 1024"] Czekoladę topię ze śmietanką kremówką, na koniec dając odrobinę napęczniałej żelatyny. Ważne jest, by najpierw nie przegrzać czekolady, a potem "utemperować" polewę dodając na koniec po zdjęciu z kąpieli wodnej dwie, trzy kostki twardej czekolady lub/i trochę zimnej śmietanki i dokładnie wymieszać, by zrobiła się lśniąca. Ja robię wszystko na oko, więc nie podam proporcji. Dodaję tyle śmietanki, żeby polewa miała konsystencję taką, jaka jest mi akurat potrzebna. Żelatyny daję mniej więcej pół łyżeczki na tabliczkę. Dodam, że im bardziej gorzka jest czekolada, tym więcej śmietanki wymaga do roztopienia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki Elizy
Top
Bottom