Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki jak z Kopernika
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1482620" data-attributes="member: 1024"><p>Ponieważ pamiętałam, że poprzednio miałam problem z zarobieniem ciasta, zrobiłam je inaczej.</p><p>Miód, zwykły cukier i masło rozpuściłam z przyprawami korzennymi i połączyłam z jajkami, a potem z mąką wymieszaną z sodą i rozkruszonymi drożdżami.</p><p>Ciasto się ładnie zarobiło i bez problemu wałkowało. </p><p>Robiłam z podwójnej porcji, dając dwie szklanki mąki pełnoziarnistej z Lubelli, szklankę pełnoziarnistych mąk mieszanych (pszennej, żytniej i orkiszowej) i szklankę zwykłej białej mąki.</p><p>Wałkowałam dość grubo, piekłam 15 minut w 170 stopniach.</p><p></p><p>[ATTACH=full]86436[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1482620, member: 1024"] Ponieważ pamiętałam, że poprzednio miałam problem z zarobieniem ciasta, zrobiłam je inaczej. Miód, zwykły cukier i masło rozpuściłam z przyprawami korzennymi i połączyłam z jajkami, a potem z mąką wymieszaną z sodą i rozkruszonymi drożdżami. Ciasto się ładnie zarobiło i bez problemu wałkowało. Robiłam z podwójnej porcji, dając dwie szklanki mąki pełnoziarnistej z Lubelli, szklankę pełnoziarnistych mąk mieszanych (pszennej, żytniej i orkiszowej) i szklankę zwykłej białej mąki. Wałkowałam dość grubo, piekłam 15 minut w 170 stopniach. [ATTACH=full]86436[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki jak z Kopernika
Top
Bottom