Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki Silije :-)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 908521" data-attributes="member: 1024"><p>Zwróćcie uwagę, że w czasach, gdy opracowywano ten przepis, kostka smalcu (i masła) ważyła 250 g, a teraz 200 g.</p><p>W tym roku dałam około 50% mąki pełnoziarnistej z Lubelli, ok. 25% mąki poznańskiej i ok. 25% mąki żytniej chlebowej. </p><p>Przeczytałam w starej &quot;Kuchni&quot; z 1996 roku, że dodatek mąki żytniej zapewnia wilgotność i aromat, a także przedłuża świeżość. Zobaczymy. </p><p>No i dałam całe mnóstwo korzeni (część do miodu, część do mąki), bo pierniki muszę być pierne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 908521, member: 1024"] Zwróćcie uwagę, że w czasach, gdy opracowywano ten przepis, kostka smalcu (i masła) ważyła 250 g, a teraz 200 g. W tym roku dałam około 50% mąki pełnoziarnistej z Lubelli, ok. 25% mąki poznańskiej i ok. 25% mąki żytniej chlebowej. Przeczytałam w starej "Kuchni" z 1996 roku, że dodatek mąki żytniej zapewnia wilgotność i aromat, a także przedłuża świeżość. Zobaczymy. No i dałam całe mnóstwo korzeni (część do miodu, część do mąki), bo pierniki muszę być pierne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki Silije :-)
Top
Bottom