Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik babci Anny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agatka" data-source="post: 412796" data-attributes="member: 2215"><p>Piernik mojej babci Anny, jest banalny i szybki </p><p>mieści się w dużej brytfannce, </p><p></p><p>a to przepis: </p><p></p><p>1 szklanka oleju </p><p>2 szklanki mleka </p><p>2 szklanki cukru </p><p>4 szklanki mąki </p><p>4 jaja </p><p>4 łyżki dżemu </p><p>2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do pierników </p><p>4 łyżeczki kakao </p><p>3 łyżeczki sody oczyszczonej </p><p>bakalie - my dajemy zawsze około szklanki </p><p></p><p>mleko, olej, cukier i jajka zmiksować, przesiać do tego mąkę wymieszaną z przyprawą, kakao i sodą, zmiksować, dodać dżem i bakalie, wymieszać, jesli wyjdzie za gesty dodac wiecej dżemu, choć zazwyczaj jest dość luźny</p><p>piec ok 50 min w temp 180 st </p><p></p><p>po upieczeniu można przeciąć i przełożyć dżemem lub polać polewą czekoladową </p><p>piernik wychodzi mocno wytrawny, mało słodki </p><p></p><p>smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agatka, post: 412796, member: 2215"] Piernik mojej babci Anny, jest banalny i szybki mieści się w dużej brytfannce, a to przepis: 1 szklanka oleju 2 szklanki mleka 2 szklanki cukru 4 szklanki mąki 4 jaja 4 łyżki dżemu 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do pierników 4 łyżeczki kakao 3 łyżeczki sody oczyszczonej bakalie - my dajemy zawsze około szklanki mleko, olej, cukier i jajka zmiksować, przesiać do tego mąkę wymieszaną z przyprawą, kakao i sodą, zmiksować, dodać dżem i bakalie, wymieszać, jesli wyjdzie za gesty dodac wiecej dżemu, choć zazwyczaj jest dość luźny piec ok 50 min w temp 180 st po upieczeniu można przeciąć i przełożyć dżemem lub polać polewą czekoladową piernik wychodzi mocno wytrawny, mało słodki smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik babci Anny
Top
Bottom