Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik Hańdzi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1364108" data-attributes="member: 1024"><p>[ATTACH=full]78197[/ATTACH]</p><p></p><p>Wersja z miodem, jogurtem i dynią:</p><p><span style="font-size: 26px">125 g masła lub margaryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 jajka </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka cukru trzcinowego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki miodu</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka musu z dyni</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 słoika gęstych powideł śliwkowych z mirabelek</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 szklanki mąki (po jednej szklance poznańskiej, orkiszowej i pełnoziarnistej z Lubelli)</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 płaskie łyżeczki sody </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki kakao </span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżeczki przyprawy do pierników </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka omączonych bakalii (suszone śliwki, rodzynki, żurawiny, słupki migdałów)</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Roztopiłam masło. Utarłam jajka z cukrem, dodałam wszystkie mokre składniki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Wymieszałam wszystkie suche składniki i połączyłam łyżką z mokrymi, na końcu dodając bakalie.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Piekłam w dużej &quot;cegle&quot; 24x30x7 cm ok. 65 minut w temperaturze 170 - 160 stopni C do suchego patyczka.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Bardzo IMO smaczny. Ciężki, wilgotny, aromatyczny. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1364108, member: 1024"] [ATTACH=full]78197[/ATTACH] Wersja z miodem, jogurtem i dynią: [SIZE=8]125 g masła lub margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki miodu 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 1 szklanka musu z dyni 1/2 słoika gęstych powideł śliwkowych z mirabelek 3 szklanki mąki (po jednej szklance poznańskiej, orkiszowej i pełnoziarnistej z Lubelli) 2 płaskie łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 szklanka omączonych bakalii (suszone śliwki, rodzynki, żurawiny, słupki migdałów) Roztopiłam masło. Utarłam jajka z cukrem, dodałam wszystkie mokre składniki. Wymieszałam wszystkie suche składniki i połączyłam łyżką z mokrymi, na końcu dodając bakalie. Piekłam w dużej "cegle" 24x30x7 cm ok. 65 minut w temperaturze 170 - 160 stopni C do suchego patyczka. Bardzo IMO smaczny. Ciężki, wilgotny, aromatyczny. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik Hańdzi
Top
Bottom