Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik - miodowy, wilgotny, pyszny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 1491019" data-attributes="member: 131"><p>Zwykle robie piernik Gigi i bardzo mi odpowiada (oraz moim koleżankom z pracy). Ale w tym roku zdecydowałm sie na ten przepis. Wyszły 2 pieknie wyrośnięte keksówki. Też odjelam cukru, ale wyszedł raczej jasny. Faktycznie przydałoby sie odrobinkę sypnać kakao. Nie za dużo, aby nie zdominowało smaku. Przełożyłam naszymi (a jakże) śliwkami w czekoladzie. Jeszcze nie próbowaliśmy, ale pierniki są raczej długo leżakujące. Pamiętam z mojego rodzinnego domu, że z powodu nadmiaru innych specjałów za pierniki braliśmy się dopiero po Nowym Roku. Niestety przepisu mojej mamy na jej popisowy piernik na kwaśnej śmietanie, z cukrem przepalanym, nie zapisałam ... i już nie zapiszę. Może gdzies taki przepis funkcjonuje, ale sama sie z nim nie spotkałam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 1491019, member: 131"] Zwykle robie piernik Gigi i bardzo mi odpowiada (oraz moim koleżankom z pracy). Ale w tym roku zdecydowałm sie na ten przepis. Wyszły 2 pieknie wyrośnięte keksówki. Też odjelam cukru, ale wyszedł raczej jasny. Faktycznie przydałoby sie odrobinkę sypnać kakao. Nie za dużo, aby nie zdominowało smaku. Przełożyłam naszymi (a jakże) śliwkami w czekoladzie. Jeszcze nie próbowaliśmy, ale pierniki są raczej długo leżakujące. Pamiętam z mojego rodzinnego domu, że z powodu nadmiaru innych specjałów za pierniki braliśmy się dopiero po Nowym Roku. Niestety przepisu mojej mamy na jej popisowy piernik na kwaśnej śmietanie, z cukrem przepalanym, nie zapisałam ... i już nie zapiszę. Może gdzies taki przepis funkcjonuje, ale sama sie z nim nie spotkałam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik - miodowy, wilgotny, pyszny
Top
Bottom