Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik - miodowy, wilgotny, pyszny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="madziawoj" data-source="post: 925923" data-attributes="member: 7889"><p>Ja też upiekłam ten piernik na święta i przełożyłam masą daktylowo- pomarańczową Margot. Połączenie doskonałe!</p><p>Piernik wszystkim bardzo bardzo smakował, na pewno jeszcze nie raz upiekę. Mam dwie uwagi- jedną wpiszę ku mojej pamięci - nastepnym razem zmniejszę trochę ilość cukru- wtedy smak bedzie idealny. Druga uwaga już niezależna ode mnie (chyba?) - podobnie jak Syso zauważyłam, że piernik jest mocno wilgotny. Oczywiście jest to jego zaleta, ale przy kilkudniowym przechowywaniu w folii miałam potem problem z ładnym pokrojeniem i przełożeniem na talerz. Byc może to wina wczesnego przełożenia masą. Może powinnam przełożyć nią piernik np dopiero dzień przed podaniem?</p><p></p><p>W każdym bądź razie piernik naprawdę pyszny. Dziękuję bardzo za przepis!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="madziawoj, post: 925923, member: 7889"] Ja też upiekłam ten piernik na święta i przełożyłam masą daktylowo- pomarańczową Margot. Połączenie doskonałe! Piernik wszystkim bardzo bardzo smakował, na pewno jeszcze nie raz upiekę. Mam dwie uwagi- jedną wpiszę ku mojej pamięci - nastepnym razem zmniejszę trochę ilość cukru- wtedy smak bedzie idealny. Druga uwaga już niezależna ode mnie (chyba?) - podobnie jak Syso zauważyłam, że piernik jest mocno wilgotny. Oczywiście jest to jego zaleta, ale przy kilkudniowym przechowywaniu w folii miałam potem problem z ładnym pokrojeniem i przełożeniem na talerz. Byc może to wina wczesnego przełożenia masą. Może powinnam przełożyć nią piernik np dopiero dzień przed podaniem? W każdym bądź razie piernik naprawdę pyszny. Dziękuję bardzo za przepis! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik - miodowy, wilgotny, pyszny
Top
Bottom