- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 0
- 36
składniki
20 dkg margaryny ( może być trochę mniej )
1 szkl. cukru
2 jajka
20 dkg powideł śliwkowych(słoiczek)
3 łyżki kakao
1 szkl. mleka
3 szkl. mąki
1 1/2 łyżeczki sody
przyprawa do piernika
sposób przygotowania
Jajka utzreć z cukrem na puch, dodać powidła, ucierać. Dolać mleko, wsypać kakao, mąkę, rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, na końcu sodę rozpuszczoną w łyżce wody, przyprawę do piernika. Całość dokładnie wymieszać,. Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 50 min. Sprawdzić patyczkiem czy suchy.
dodatkowe informacje
Można nie dawać przypraw korzennych i też jest dobre.
20 dkg margaryny ( może być trochę mniej )
1 szkl. cukru
2 jajka
20 dkg powideł śliwkowych(słoiczek)
3 łyżki kakao
1 szkl. mleka
3 szkl. mąki
1 1/2 łyżeczki sody
przyprawa do piernika
sposób przygotowania
Jajka utzreć z cukrem na puch, dodać powidła, ucierać. Dolać mleko, wsypać kakao, mąkę, rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, na końcu sodę rozpuszczoną w łyżce wody, przyprawę do piernika. Całość dokładnie wymieszać,. Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 50 min. Sprawdzić patyczkiem czy suchy.
dodatkowe informacje
Można nie dawać przypraw korzennych i też jest dobre.