Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik powidłowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 182554" data-attributes="member: 90"><p>składniki </p><p>20 dkg margaryny ( może być trochę mniej ) </p><p>1 szkl. cukru </p><p>2 jajka </p><p>20 dkg powideł śliwkowych(słoiczek) </p><p>3 łyżki kakao </p><p>1 szkl. mleka </p><p>3 szkl. mąki </p><p>1 1/2 łyżeczki sody </p><p>przyprawa do piernika </p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania </p><p>Jajka utzreć z cukrem na puch, dodać powidła, ucierać. Dolać mleko, wsypać kakao, mąkę, rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, na końcu sodę rozpuszczoną w łyżce wody, przyprawę do piernika. Całość dokładnie wymieszać,. Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 50 min. Sprawdzić patyczkiem czy suchy. </p><p></p><p>dodatkowe informacje </p><p>Można nie dawać przypraw korzennych i też jest dobre.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 182554, member: 90"] składniki 20 dkg margaryny ( może być trochę mniej ) 1 szkl. cukru 2 jajka 20 dkg powideł śliwkowych(słoiczek) 3 łyżki kakao 1 szkl. mleka 3 szkl. mąki 1 1/2 łyżeczki sody przyprawa do piernika sposób przygotowania Jajka utzreć z cukrem na puch, dodać powidła, ucierać. Dolać mleko, wsypać kakao, mąkę, rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, na końcu sodę rozpuszczoną w łyżce wody, przyprawę do piernika. Całość dokładnie wymieszać,. Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 50 min. Sprawdzić patyczkiem czy suchy. dodatkowe informacje Można nie dawać przypraw korzennych i też jest dobre. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik powidłowy
Top
Bottom