Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik staropolski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1669634" data-attributes="member: 1024"><p>Z ciasta staropolskiego zrobiłam krajankę z marcepanem i powidłami śliwkowymi z dodatkiem posiekanych orzechów włoskich i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Na blaty odkroiłam dwa kawałki po 600 g. Z pozostałego ciasta wyszły mi dwie blachy pierników nadziewanych suszonymi śliwkami i marcepanem oraz masą zrobioną z posiekanych, suszonych moreli, resztek marcepanu, posiekanych migdałów oraz musu z fig prowansalskich.</p><p>To moje ulubione ciasto do nadziewania - na tyle zwarte, że nie trzeba go podsypywać mąką przy wałkowaniu, ale na tyle lepkie i kleiste, by z łatwością można było nadziewać i formować ciastka. Praca z nim to czysta przyjemność. </p><p></p><p> [ATTACH=full]99792[/ATTACH] [ATTACH=full]99794[/ATTACH]</p><p></p><p> [ATTACH=full]99790[/ATTACH] [ATTACH=full]99793[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1669634, member: 1024"] Z ciasta staropolskiego zrobiłam krajankę z marcepanem i powidłami śliwkowymi z dodatkiem posiekanych orzechów włoskich i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Na blaty odkroiłam dwa kawałki po 600 g. Z pozostałego ciasta wyszły mi dwie blachy pierników nadziewanych suszonymi śliwkami i marcepanem oraz masą zrobioną z posiekanych, suszonych moreli, resztek marcepanu, posiekanych migdałów oraz musu z fig prowansalskich. To moje ulubione ciasto do nadziewania - na tyle zwarte, że nie trzeba go podsypywać mąką przy wałkowaniu, ale na tyle lepkie i kleiste, by z łatwością można było nadziewać i formować ciastka. Praca z nim to czysta przyjemność. [ATTACH=full]99792[/ATTACH] [ATTACH=full]99794[/ATTACH] [ATTACH=full]99790[/ATTACH] [ATTACH=full]99793[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik staropolski
Top
Bottom