Przepis nie zostal jeszcze wyprobowany; pochodzi prawdopodobnie z jakiegos czasopisma.
Piernik wylewany
3 szklanki maki
125 g masla
1 szklanka cukru
2 jajka
1 sloiczek dzemu
1 przyprawa do piernikow
3 lyzeczki sody
2 lyzeczki kakao
1 szklanka mleka
maslo i bulka tarta do formy
- maslo, jajka i cukier utrzec na mase
- przesiana make, przyprawe, sode i kakao dokladnie wymieszac
- do masy dodawac stopniowo make z dodatkami, mieszajac dodawac letnie mleko i dzem
- ciasto wymieszac dokladnie i wylac do formy
- piec w temp. przez
- upieczony piernik polac polewa i posypac wiorkami kokosowymi
Piernik wylewany
3 szklanki maki
125 g masla
1 szklanka cukru
2 jajka
1 sloiczek dzemu
1 przyprawa do piernikow
3 lyzeczki sody
2 lyzeczki kakao
1 szklanka mleka
maslo i bulka tarta do formy
- maslo, jajka i cukier utrzec na mase
- przesiana make, przyprawe, sode i kakao dokladnie wymieszac
- do masy dodawac stopniowo make z dodatkami, mieszajac dodawac letnie mleko i dzem
- ciasto wymieszac dokladnie i wylac do formy
- piec w temp. przez
- upieczony piernik polac polewa i posypac wiorkami kokosowymi