Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik z wkładką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 210959" data-attributes="member: 901"><p>Ciasto- 6 jajek, 35dag mąki,1szkl miodu,1 łyżeczka proszku do piecz.,1 łyżeczka sody,3/4szkl cukru,przyprawa do piernika.Białka ubić z cukrem,dać żółtka,miód,i resztę składników.Upiec dwa placki na dużej blasze. Wkładka- 6 jabłek pokroić w kostkę,zasypać szklanką cukru i zostawić na godzinę.Potem dodać słoik litrowy wiśni,garść rodzynek,garść orzechów,3 ubite jajka,30 dag mąki i łyżeczkę sody.Wszystko wymieszać i upiec w tej samej blasze co ciasto. Masa- zagotować szklankę mleka z 2 cukrami waniliowymi.Utrzeć 2 jajka,20dag cukru i 2 łyżki mąki,wlać na gotujące mleko i ugotować budyń,ostudzić.Utrzeć 2 kostki masła,dodać budyń,roztopioną tabliczkę zwykłej czekolady i kilka kropel spirytusu.Przekładanie- piernik-masa-wkładka-masa-piernik.Ciasto musi postać,żeby się przegryzło,wtedy jest pyszne.Przepis pochodzi z Ciast na stół.Ja czasem piekę w dużej tortownicy,wtedy piernik przekrajam 3 razy a wkładkę 2 razy i po złożeniu mam tort piernikowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 210959, member: 901"] Ciasto- 6 jajek, 35dag mąki,1szkl miodu,1 łyżeczka proszku do piecz.,1 łyżeczka sody,3/4szkl cukru,przyprawa do piernika.Białka ubić z cukrem,dać żółtka,miód,i resztę składników.Upiec dwa placki na dużej blasze. Wkładka- 6 jabłek pokroić w kostkę,zasypać szklanką cukru i zostawić na godzinę.Potem dodać słoik litrowy wiśni,garść rodzynek,garść orzechów,3 ubite jajka,30 dag mąki i łyżeczkę sody.Wszystko wymieszać i upiec w tej samej blasze co ciasto. Masa- zagotować szklankę mleka z 2 cukrami waniliowymi.Utrzeć 2 jajka,20dag cukru i 2 łyżki mąki,wlać na gotujące mleko i ugotować budyń,ostudzić.Utrzeć 2 kostki masła,dodać budyń,roztopioną tabliczkę zwykłej czekolady i kilka kropel spirytusu.Przekładanie- piernik-masa-wkładka-masa-piernik.Ciasto musi postać,żeby się przegryzło,wtedy jest pyszne.Przepis pochodzi z Ciast na stół.Ja czasem piekę w dużej tortownicy,wtedy piernik przekrajam 3 razy a wkładkę 2 razy i po złożeniu mam tort piernikowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piernik z wkładką
Bottom