Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
PIERNIKOWE WARIACJE NORWESKIE
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 788795" data-attributes="member: 3627"><p>Jeszcze jeden przepis na doskonale &quot;choinkowce&quot;-</p><p>SZYBKIE,PLASTYCZNE CIASTO,DOBRZE SIE WYKRAWA.</p><p></p><p>1 1/2 dl brazowego cukru</p><p>1 1/2 dl syropu</p><p>1 lyzeczka :cynamonu,imbiru,gozdzikow</p><p>1 lyzeczka sody</p><p>150 g masla lub margaryny</p><p>1 jajko</p><p>500 g maki</p><p></p><p>W garnku podgrzac syrop,cukier i maslo/marg.,dodac przyprawy.Odstawic do wystudzenia.Wmieszac jajko i make z soda.Wyrobic plastyczna mase i odstawic w zimne miejsce na min.1 godz(moze byc dluzej).Odrywac po kawalku mase,rozwalkowac niezbyt cienko i piec 10-15 min w 175 st C.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36069[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]36070[/ATTACH]</p><p></p><p>NAJLEPIEJ ZROBIC Z PODWOJNEJ PORCJI</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 788795, member: 3627"] Jeszcze jeden przepis na doskonale "choinkowce"- SZYBKIE,PLASTYCZNE CIASTO,DOBRZE SIE WYKRAWA. 1 1/2 dl brazowego cukru 1 1/2 dl syropu 1 lyzeczka :cynamonu,imbiru,gozdzikow 1 lyzeczka sody 150 g masla lub margaryny 1 jajko 500 g maki W garnku podgrzac syrop,cukier i maslo/marg.,dodac przyprawy.Odstawic do wystudzenia.Wmieszac jajko i make z soda.Wyrobic plastyczna mase i odstawic w zimne miejsce na min.1 godz(moze byc dluzej).Odrywac po kawalku mase,rozwalkowac niezbyt cienko i piec 10-15 min w 175 st C. [ATTACH=full]36069[/ATTACH] [ATTACH=full]36070[/ATTACH] NAJLEPIEJ ZROBIC Z PODWOJNEJ PORCJI [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
PIERNIKOWE WARIACJE NORWESKIE
Top
Bottom