Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Pieróg biłgorajski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1685056" data-attributes="member: 1024"><p>Moja wersja:</p><p></p><p>[ATTACH=full]101070[/ATTACH]</p><p></p><p>Na farsz ugotowałam trochę ziemniaków, pewnie więcej, niż pół kilograma, dodałam szklankę kaszy gryczanej, kawałek masła (około 50 g), kostkę twarogu, z pół szklanki bardzo gęstej śmietany, jedno jajko i kilka plasterków drobno pokrojonego boczku podsmażonego z posiekaną cebulą. Doprawiłam solą i pieprzem cytrynowym. </p><p>Na spód i kratkę poszło pół porcji półkruchego ciasta z przepisu na <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=40879&view=findpost&p=1684027" target="_blank">pieróg mięsny</a>.</p><p>Piekłam 40 minut w 190 stopniach.</p><p></p><p>EDIT:</p><p>Przepisy na pieróg prosto z Biłgoraja:</p><p><a href="https://www.bilgoraj.pl/page/247/pierog-bilgorajski.html" target="_blank">https://www.bilgoraj.pl/page/247/pierog-bilgorajski.html</a></p><p>Ponieważ link podany wcześniej przez aga9999 był już nieaktualny, poszukałam nowego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1685056, member: 1024"] Moja wersja: [ATTACH=full]101070[/ATTACH] Na farsz ugotowałam trochę ziemniaków, pewnie więcej, niż pół kilograma, dodałam szklankę kaszy gryczanej, kawałek masła (około 50 g), kostkę twarogu, z pół szklanki bardzo gęstej śmietany, jedno jajko i kilka plasterków drobno pokrojonego boczku podsmażonego z posiekaną cebulą. Doprawiłam solą i pieprzem cytrynowym. Na spód i kratkę poszło pół porcji półkruchego ciasta z przepisu na [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=40879&view=findpost&p=1684027"]pieróg mięsny[/URL]. Piekłam 40 minut w 190 stopniach. EDIT: Przepisy na pieróg prosto z Biłgoraja: [URL="https://www.bilgoraj.pl/page/247/pierog-bilgorajski.html"]https://www.bilgoraj.pl/page/247/pierog-bilgorajski.html[/URL] Ponieważ link podany wcześniej przez aga9999 był już nieaktualny, poszukałam nowego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Pieróg biłgorajski
Top
Bottom