Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieróg Ślimak*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 838198" data-attributes="member: 421"><p>Przepis przetłumaczyłam z :</p><p><a href="http://www.povarenok.ru/recipes/show/14552/" target="_blank">http://www.povarenok.ru/recipes/show/14552/</a></p><p> <strong><span style="color: #8B0000"><span style="font-size: 26px"> Pieróg &#8222;Ślimak&#8221;</span></span></strong></p><p>[ATTACH=full]39904[/ATTACH]</p><p>Ciasto (1 kg.) &#8212; 2 pacz.(francuskie)</p><p>Ryżu &#8212; 1 szklanka</p><p>Jajek &#8212; 5 szt</p><p>Cebula duża &#8212; 1 szt </p><p>sera &#8212; 75 g</p><p>ulubionego farszu-500 g</p><p>do smarowania &#8212; jajko-1 szt</p><p>trochę mąki</p><p></p><p><strong>Przygotowanie farszu:</strong></p><p>Jajka posiekać w kosteczkę.</p><p>Ryż ugotować do miękkości w posolonej wodzie, wodę zlać, ryż przepłukać wodą.</p><p>Połączyć ryż i jajka, posolić do smaku.</p><p>Drobno posiekać cebulę, obsmażyć ją na oleju roślinnym do złocistego koloru, dodać farsz, sól i obsmażyć farsz . Ostudzić.</p><p>Ciasto rozmrozić, na posypanym mąką stole rozwinąć ciasto w prostokątny płat.</p><p>Na środek położyć nadzienie z ryżu i jajek, brzegi ciasta posmarować ubitym jajkiem i zawinąć w rulon.</p><p>To samo zrobić z drugim farszem.</p><p>Wziąć rozkładaną formę, posmarować ją olejem roślinnym, położyć pierwszym kołem roladę z jajek i ryżu, posmarować jajkiem boki, położyć na styk roladę z mięsnym nadzieniem. Wewnętrznym powinien być rulon z ryżem.</p><p>Boki wszystkich rolad smarujemy jajkiem.</p><p>Z góry placek posmarować jajkiem i posypać tartym serem.</p><p>Piekarnik najpierw rozgrzać do 180 stopni i umieścić formę z plackiem na środkowej półce na 45 - 60 minut.</p><p>Jak tylko ser z góry zarumieni się, nakryć placek folią.</p><p>Gotowość sprawdzić patykiem albo nożykiem.[ATTACH=full]39903[/ATTACH]</p><p><span style="color: #9ACD32">Każdy płat rozcinałam na pół i otrzymałam 4 płaty.</span></p><p><span style="color: #9ACD32">Do drugiego farszu użyłam mielonego mięsa,które najpierw podsmażyłam z cebulą.</span></p><p><span style="color: #9ACD32">Całość bardzo smakowała nawet tym, co lubią kręcić nosem</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 838198, member: 421"] Przepis przetłumaczyłam z : [URL="http://www.povarenok.ru/recipes/show/14552/"]http://www.povarenok.ru/recipes/show/14552/[/URL] [B][COLOR=#8B0000][SIZE=14] Pieróg „Ślimak”[/SIZE][/COLOR][SIZE=14][/SIZE][/B] [ATTACH=full]39904[/ATTACH] Ciasto (1 kg.) — 2 pacz.(francuskie) Ryżu — 1 szklanka Jajek — 5 szt Cebula duża — 1 szt sera — 75 g ulubionego farszu-500 g do smarowania — jajko-1 szt trochę mąki [B]Przygotowanie farszu:[/B] Jajka posiekać w kosteczkę. Ryż ugotować do miękkości w posolonej wodzie, wodę zlać, ryż przepłukać wodą. Połączyć ryż i jajka, posolić do smaku. Drobno posiekać cebulę, obsmażyć ją na oleju roślinnym do złocistego koloru, dodać farsz, sól i obsmażyć farsz . Ostudzić. Ciasto rozmrozić, na posypanym mąką stole rozwinąć ciasto w prostokątny płat. Na środek położyć nadzienie z ryżu i jajek, brzegi ciasta posmarować ubitym jajkiem i zawinąć w rulon. To samo zrobić z drugim farszem. Wziąć rozkładaną formę, posmarować ją olejem roślinnym, położyć pierwszym kołem roladę z jajek i ryżu, posmarować jajkiem boki, położyć na styk roladę z mięsnym nadzieniem. Wewnętrznym powinien być rulon z ryżem. Boki wszystkich rolad smarujemy jajkiem. Z góry placek posmarować jajkiem i posypać tartym serem. Piekarnik najpierw rozgrzać do 180 stopni i umieścić formę z plackiem na środkowej półce na 45 - 60 minut. Jak tylko ser z góry zarumieni się, nakryć placek folią. Gotowość sprawdzić patykiem albo nożykiem.[ATTACH=full]39903[/ATTACH] [COLOR=#9ACD32]Każdy płat rozcinałam na pół i otrzymałam 4 płaty. Do drugiego farszu użyłam mielonego mięsa,które najpierw podsmażyłam z cebulą. Całość bardzo smakowała nawet tym, co lubią kręcić nosem[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieróg Ślimak*
Top
Bottom