Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieróg z pomidorami i serem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 865962" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #008000"> <strong>Pieróg z pomidorami i serem</strong></span></span></p><p><a href="http://www.povarenok.ru/recipes/show/10663/" target="_blank">http://www.povarenok.ru/recipes/show/10663/</a></p><p></p><p></p><p> Ciasto bezdrożdżowe &#8212; 500 g</p><p></p><p>* Pomidor (średni) &#8212; 3 szt</p><p></p><p>* Śmietana albo mleko&#8212; 10 ml</p><p></p><p>* Jajko &#8212; 1 szt</p><p></p><p>* Sezam</p><p></p><p>* ser suługuni &#8212; 200 g</p><p></p><p>* Por</p><p></p><p>* sól</p><p></p><p></p><p>Pomidory pokroić w małą kosteczkę, por – w pierścienie. Ser zetrzeć na dużej tarce.</p><p></p><p>Ciasto rozwałkować w długi prostokąt na grubość 2 - 3 mm, wyłożyć na ciasto nadzienie.</p><p></p><p>Zwinąć ciasto w roladę i włożyć do ogniotrwałej formy posmarowanej masłem. Nadać kształt slimaka.</p><p></p><p>Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 - 200 C.</p><p> Ubić śmietanę z jajkiem.</p><p></p><p>Po 7 - 10 minutach zapiekania wyjąć placek, zalać jajeczną mieszaniną i posypać sezamem.</p><p></p><p>Zapiekać jeszcze 15 minut</p><p>[ATTACH=full]42668[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="color: #FF00FF">Dziewczyny mieszkające w bratnim kraju mówiły że suługuni można zastąpić bryndzą,ja dałam żółty ser + roladę Ustrzycką.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 865962, member: 421"] [SIZE=12][COLOR=#008000] [B]Pieróg z pomidorami i serem[/B][/COLOR][/SIZE] [URL="http://www.povarenok.ru/recipes/show/10663/"]http://www.povarenok.ru/recipes/show/10663/[/URL] Ciasto bezdrożdżowe — 500 g * Pomidor (średni) — 3 szt * Śmietana albo mleko— 10 ml * Jajko — 1 szt * Sezam * ser suługuni — 200 g * Por * sól Pomidory pokroić w małą kosteczkę, por – w pierścienie. Ser zetrzeć na dużej tarce. Ciasto rozwałkować w długi prostokąt na grubość 2 - 3 mm, wyłożyć na ciasto nadzienie. Zwinąć ciasto w roladę i włożyć do ogniotrwałej formy posmarowanej masłem. Nadać kształt slimaka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 - 200 C. Ubić śmietanę z jajkiem. Po 7 - 10 minutach zapiekania wyjąć placek, zalać jajeczną mieszaniną i posypać sezamem. Zapiekać jeszcze 15 minut [ATTACH=full]42668[/ATTACH] [COLOR=#FF00FF]Dziewczyny mieszkające w bratnim kraju mówiły że suługuni można zastąpić bryndzą,ja dałam żółty ser + roladę Ustrzycką.[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieróg z pomidorami i serem*
Top
Bottom