Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Pierogi bezglutenowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alka" data-source="post: 33713" data-attributes="member: 50"><p>Pierogi bezglutenowe </p><p>0,5 szklanki kleiku kukurydzianego </p><p>ok. 1,5 szklanki mąki bezglutenowej </p><p>łyżeczka oleju </p><p>sól </p><p>woda </p><p>Kleik uzupełnić wodą do pełnej szklanki, wymieszać, dodać olej, sól i mąkę. Zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencję jak na pierogi). Mąki dodać tyle, aby ciasto nie kleiło się zbytnio do rąk. Urwać kawałek ciasta, włożyć dowolny farsz i zakleić. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 5 - 8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Najlepiej gotować pierogi tuż po przygotowaniu. Jeśli muszą "czekać", ułożyć je na talerzu z mąką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alka, post: 33713, member: 50"] Pierogi bezglutenowe 0,5 szklanki kleiku kukurydzianego ok. 1,5 szklanki mąki bezglutenowej łyżeczka oleju sól woda Kleik uzupełnić wodą do pełnej szklanki, wymieszać, dodać olej, sól i mąkę. Zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencję jak na pierogi). Mąki dodać tyle, aby ciasto nie kleiło się zbytnio do rąk. Urwać kawałek ciasta, włożyć dowolny farsz i zakleić. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 5 - 8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Najlepiej gotować pierogi tuż po przygotowaniu. Jeśli muszą "czekać", ułożyć je na talerzu z mąką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Pierogi bezglutenowe
Top
Bottom