Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pierogi drobiowe smażone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1447972" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pierogi drobiowe smażone</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]83833[/ATTACH]</p><p></p><p>350 g mąki pszennej</p><p>120 ml wrzącej wody</p><p>sól</p><p></p><p>300 g piersi z kurczaka</p><p>100 g kapusty pekińskiej</p><p>cebula</p><p>2 łyżki sosu sojowego</p><p>łyżka oleju sezamowego</p><p>łyżeczka sambal oelek ( lub posiekana chili)</p><p>2 łyżki oleju sojowego</p><p>łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>łyżka startego imbiru</p><p>sok z połowy cytryny</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>Olej sojowy do smażenia</p><p></p><p>1.Mąkę z solą i wrzątkiem zagnieść i odstawić na 30 minut.</p><p>2.Piersi kurczaka usmażyć . Ostudzić. Pociąć na drobną kostkę. Posolić i popieprzyć.</p><p>3.Kapustę i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju sojowym, dodać kilka łyżek wody i dusić 5 minut. Ostudzić i wymieszać z pokrojonym mięsem. Dodać mąkę ziemniaczaną,sambal oelek, imbir, olej sezamowy, sos sojowy, sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem.</p><p>4.Ciasto rozwałkować na grubość 2 mm. Szklankę wykroić krążki.Nakładać farsz i zlepiać pierożka.</p><p>5.Na dużej patelni rozgrzać olej, ciasno na nim układać pierogi. Smażyć na wolnym ogniu aż się zarumienię, przewrócić na drugą stronę, podpiec i następnie zalać pierogi 1/2 szklanki wody. Dusić 5 - 8 minut ,aż woda wyparuje.</p><p>W ten sam sposób usmażyć pozostałe pierogi.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z : Moje gotowanie nr 2 / 2009</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1447972, member: 140"] [SIZE=14][B]Pierogi drobiowe smażone[/B][/SIZE] [ATTACH=full]83833[/ATTACH] 350 g mąki pszennej 120 ml wrzącej wody sól 300 g piersi z kurczaka 100 g kapusty pekińskiej cebula 2 łyżki sosu sojowego łyżka oleju sezamowego łyżeczka sambal oelek ( lub posiekana chili) 2 łyżki oleju sojowego łyżka mąki ziemniaczanej łyżka startego imbiru sok z połowy cytryny sól i pieprz Olej sojowy do smażenia 1.Mąkę z solą i wrzątkiem zagnieść i odstawić na 30 minut. 2.Piersi kurczaka usmażyć . Ostudzić. Pociąć na drobną kostkę. Posolić i popieprzyć. 3.Kapustę i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju sojowym, dodać kilka łyżek wody i dusić 5 minut. Ostudzić i wymieszać z pokrojonym mięsem. Dodać mąkę ziemniaczaną,sambal oelek, imbir, olej sezamowy, sos sojowy, sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. 4.Ciasto rozwałkować na grubość 2 mm. Szklankę wykroić krążki.Nakładać farsz i zlepiać pierożka. 5.Na dużej patelni rozgrzać olej, ciasno na nim układać pierogi. Smażyć na wolnym ogniu aż się zarumienię, przewrócić na drugą stronę, podpiec i następnie zalać pierogi 1/2 szklanki wody. Dusić 5 - 8 minut ,aż woda wyparuje. W ten sam sposób usmażyć pozostałe pierogi. Przepis pochodzi z : Moje gotowanie nr 2 / 2009 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pierogi drobiowe smażone
Top
Bottom