Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierogi drożdżowe smażone na oleju*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 199584" data-attributes="member: 422"><p>Nie mam pojęcia, czy ten przepis powinien być tu, ale nie wiedziałam, gdzie indziej go wcisnąć. Jak tu nie pasuje, poproszę o przeniesienie.</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>2 szklanki mąki</p><p>jajo</p><p>3 dag drożdży 3/4 szklanki mleka</p><p>łyżeczka cukru</p><p>Farsz</p><p>1/2 kg ugotowanego mięsa wołowego</p><p>duża cebula</p><p>pół szklanki rosołu</p><p>olej do smażenia</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>Drożdże rozrobić z cukrem w ciepłym mleku. Z rozczynu, mąki i jaja zagnieść ciasto, zostawić do wyrośnięcia.</p><p>Cebulę posiekać, obsmażyć na oleju, dodać zmielone mięso, przyprawy, razem zasmażyć, pod koniec wlać rosół.</p><p>Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wyciąć krążki, nakładac farsz, lepić.</p><p>W sporym rondlu wlać olej i smażyć pierożki z obu stron na złoty kolor.</p><p></p><p>Do farszu dodałam obgotowane i posiekane suszone grzyby. Zamiast rosołu użyłam wody z gotowania grzybów. Dodałam też bułkę tartą i czosnek.</p><p>Ciasto według przepisu oryginalnego wyszło mi za rzadkie, musiałam dodać trochę mąki, żeby konsystencja była właściwa.</p><p>Następnym razem wypróbuję farsz z kapusty kiszonej i grzybów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 199584, member: 422"] Nie mam pojęcia, czy ten przepis powinien być tu, ale nie wiedziałam, gdzie indziej go wcisnąć. Jak tu nie pasuje, poproszę o przeniesienie. Ciasto: 2 szklanki mąki jajo 3 dag drożdży 3/4 szklanki mleka łyżeczka cukru Farsz 1/2 kg ugotowanego mięsa wołowego duża cebula pół szklanki rosołu olej do smażenia sól i pieprz Drożdże rozrobić z cukrem w ciepłym mleku. Z rozczynu, mąki i jaja zagnieść ciasto, zostawić do wyrośnięcia. Cebulę posiekać, obsmażyć na oleju, dodać zmielone mięso, przyprawy, razem zasmażyć, pod koniec wlać rosół. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wyciąć krążki, nakładac farsz, lepić. W sporym rondlu wlać olej i smażyć pierożki z obu stron na złoty kolor. Do farszu dodałam obgotowane i posiekane suszone grzyby. Zamiast rosołu użyłam wody z gotowania grzybów. Dodałam też bułkę tartą i czosnek. Ciasto według przepisu oryginalnego wyszło mi za rzadkie, musiałam dodać trochę mąki, żeby konsystencja była właściwa. Następnym razem wypróbuję farsz z kapusty kiszonej i grzybów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pierogi drożdżowe smażone na oleju*
Bottom