Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pierogi góralskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1392109" data-attributes="member: 422"><p>Ciasto jakie kto lubi.</p><p>Na farsz potrzeba:</p><p>500 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków</p><p>100 g twarogu</p><p>200 g bryndzy</p><p>1 cebula</p><p>łyżka masła</p><p>1 1/2 posiekanego lub łyżeczka suszonego cząbru</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>- posiekaną cebulę zeszklić na maśle</p><p>- ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę, dodać przyprawy i cebulę</p><p></p><p>I już. W smaku to ostrzejsze, bardziej wyraziste ruskie pierogi, mnie ten smak bardzo odpowiada.</p><p></p><p></p><p>Przepis z książki Hanny Szymanderskiej 'Pierogi świata'</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1392109, member: 422"] Ciasto jakie kto lubi. Na farsz potrzeba: 500 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 100 g twarogu 200 g bryndzy 1 cebula łyżka masła 1 1/2 posiekanego lub łyżeczka suszonego cząbru sól i pieprz - posiekaną cebulę zeszklić na maśle - ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę, dodać przyprawy i cebulę I już. W smaku to ostrzejsze, bardziej wyraziste ruskie pierogi, mnie ten smak bardzo odpowiada. Przepis z książki Hanny Szymanderskiej 'Pierogi świata' [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pierogi góralskie*
Top
Bottom