Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pierogi Khinkali z sosem Tkemali*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 902296" data-attributes="member: 4258"><p>Ja jeszcze nie robiłam chinkali (zbieram się dopiero w sobie), ale tak jak <strong>Janka</strong>, dałabym surowe mięso i bez sosu. Moja przyjaciółka - Milena (Gruzinka) podała mi właśnie taki przepis na chinkali. Podobno cały smak chinkali mamy wtedy, gdy najpierw odgryziemy ten górny supełek, wypijemy powstały w czasie gotowania rosół-sok, i dopiero wtedy wcinamy resztę (oczywiście jemy rękami).</p><p></p><p>W zależności od regionu, do mięsa dodaje się różne przyprawy. Milena mówiła o imeretyńskim szafranie , kminie i czerwonej papryce (dowolnie). A na talerzu obowiązkowo kazała posypać czarnym pieprzem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 902296, member: 4258"] Ja jeszcze nie robiłam chinkali (zbieram się dopiero w sobie), ale tak jak [B]Janka[/B], dałabym surowe mięso i bez sosu. Moja przyjaciółka - Milena (Gruzinka) podała mi właśnie taki przepis na chinkali. Podobno cały smak chinkali mamy wtedy, gdy najpierw odgryziemy ten górny supełek, wypijemy powstały w czasie gotowania rosół-sok, i dopiero wtedy wcinamy resztę (oczywiście jemy rękami). W zależności od regionu, do mięsa dodaje się różne przyprawy. Milena mówiła o imeretyńskim szafranie , kminie i czerwonej papryce (dowolnie). A na talerzu obowiązkowo kazała posypać czarnym pieprzem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pierogi Khinkali z sosem Tkemali*
Top
Bottom